Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Melania Trump vägrar möta Jill Biden i Vita huset

15 jan, 2021 
Melania Trump går i sin makes fotspår och verkar vara inställd på att göra familjen Bidens övergång till Vita huset så krånglig som möjligt.
Med bara dagar kvar tills Biden svärs in som president har presidentfrun fortfarande inte haft möte med Jill Biden, som tar över titeln som Första dam.
Annons
Vem är Melania Trump?Brand logo
Vem är Melania Trump?

Det är kanske tur att Joe och Jill Biden har erfarenheter av livet i Vita huset sedan Joe Biden var vicepresident åt Barack Obama under åtta år – för president Donald Trump och Första damen Melania Trump vill minsann inte hjälpa dem.

Att Donald Trump valt att ha en minst sagt okonventionell inställning till att Joe Biden den 20 januari svärs in som president är inga nyheter. Han har sagt att han inte kommer vara med på insvärningsceremonin, som alltid varit tradition innan, något som Joe Biden tycker är ett bra beslut.

– Han har indikerat att ha inte kommer dyka på insvärningen. En av få saker som han och jag någonsin har varit överens om. Det är en bra sak, att han inte dyker upp. Han har tydligt visat... han har överträffat mina värsta farhågor om honom. Han har varit en skam för det här landet, sa Joe Biden på ett evenemang i Delaware nyligen.

Och Melania Trump verkar ha samma inställning till sina ansvar som Första dam – hon vill inte träffa Jill Biden och hjälpa henne förbereda sig inför livet som presidentfru. Med bara dagar kvar till insvärningen så har Melania Trump fortfarande inte varit i kontakt med Jill, skriver CNN.

Annons

Michelle Obama gjorde överlämning till Melania Trump

Att göra en överlämning till presidentfrun som tar över är också en tradition som sträcker sig långt bak i tiden – och något som Michelle Obama gjorde för Melania Trump, trots att Donald Trumps attacker mot familjen.

”Donald Trump hade spridit rasistiska lögner om min make som hade försatt vår familj i fara. Det var inte något som jag var beredd att förlåta. Men jag visste, för vårt lands skull, att jag måste hitta styrkan och mognaden att lägga ilskan åt sidan. Så jag välkomnade Melania Trump till Vita huset och pratade med henne om min erfarenhet, och svarade varje fråga hon hade”, har Michelle Obama skrivit på Instagram.

Melania Trump har inte heller satt upp kontor eller gjort planer för att fortsätta jobba med sin plattform, skriver Refinery29. I stället ska hon ha tillbringat sista tiden i Vita huset åt att göra fotoalbum över sin tid som presidentfru.

Läs mer:

Annons