Blivande vicepresidenten Kamala Harris, 56, pryder omslaget på februarinumret av kreddiga modemagasinet Vogue.

Men draget har inte fått det mottagande som tidningen kanske väntade sig. Vogue får nu vass kritik för att omslaget är för fult för Kamala Harris.

På omslaget står Harris klädd i kavaj, svarta jeans och svarta Converse-skor framför en bakgrund av gröna och rosa sidenskynken.

”Kamala är vår första kvinnliga vicepresident någonsin! Snälla gör henne rättvisa och gör om det här omslaget! Sätt henne framför en bakgrund som är lika kunglig som hon är! Ert gamla draperi från vd:ns kontor är förolämpande", skriver en person på Vogues Instagramkonto.

”Älskar att hon är på omslaget men varför det här?! Ni hade alla kunnat göra mycket bättre ifrån er”, skriver en annan person.

”Är det ett skämt?! Kardashian-familjen får mer respekt av Anna Wintour på Vogueomslagen än en tillträdande vicepresident. Vilken dålig representation av en färgad kvinna med makt”, tycker en person på Twitter.

New York Magazine-profilen Yashar Ali twittrade att en uppgiftslämnare med insyn i publiceringsplanen berättat för honom att bilden inte är den som Kamala Harris pressteam hade hoppats skulle pryda omslaget. I stället hade de hoppats att bilden som använts för den digitala utgåvan, där Kamala har på sig en babyblå kostym signerad Michael Kors, skulle vara omslaget på det fysiska magasinet också.

Kamala Harris fick inte välja bild

Ett beslut som Kamala tog i det hela var dock att hon inte ville bli stylad av Vogue. I stället är hennes kläder, smink och hår stylat av hennes egen personal.

– Vår inställning till att jobba med tillträdande vicepresidenten Harris och hennes team var att fånga hennes essens som ledare och person, och när hon är som mest bekväm, så vi hade ett nära samarbete gällande alla kreativa beslut, inklusive att hon skulle klä och styla sig själv för fotograferingen, säger en uppgiftslämnare på Vogue till New York Post.

Men ingen omslagsperson – inte ens Kamala Harris – får godkänna Vogue-omslaget.

Läs mer:

Melania har checkat ut från äktenskapet med Donald Trump

Kändisarnas (ilskna!) reaktioner efter kongress-kaoset i USA

Michelle Obamas kritik efter artikeln om Jill Biden