Kamala Harris har blivit vicepresident och bor i Wahsington DC nu, men under många år var Harris bas i Kalifornien och San Fransisco.

2004 köpte hon en 99 kvadratmeter stor lägenhet i staden för 489 000 dollar, numera fyra miljoner svenska kronor, och nu 17 år senare är lägenheten till salu. Kamala Harris köpte alltså hemmet samma år som hon blev den första kvinnliga distriktsåklagaren någonsin.

Lägenheten ligger belägen i en fyravåningsbyggnad i området SOMA – South of Market – centralt i San Fransisco.

Fast det bara har ett sovrum och två badrum så är det alltså 99 kvadratmeter stort, och rymmer ett stort vardagsrum, en rymlig matsal och en kontorsalkov. Köket är toppmodernt med stilrent beiga luckor och maskiner i rostfritt stål.

Kamala Harris har under åren i lägenheten också kunnat njuta av en liten uteplats med plats för bord och stolar, en härlig walk in closet och en lyxig eldstad.

Joe och Jill Bidens knep för att få kärleken att hålla

Kamala Harris och Doug Emhoffs hem renoveras

Lägenheten är uppdelad i två våningar där en svart trappa i vardagsrummet binder ihop nedervåningen med sällskapsytorna – vardagsrum, kök och matsal – med loftutrymmet där sovrum, ena badrummet och den stora garderoben är belägna.

Enligt Wall Street Journal så har Kamala Harris och maken Doug Emhoff också ett hem i Los Angeles och ett hem i Washington DC – de två städer som de har växlat mest mellan under Kamala Harris växande politiska karriär.

Efter att ha svurits in som USA:s första kvinnliga vicepresident den 20 januari, så flyttade Kamala och Doug in i Blair house, som också kallas för ”presidentens gästhus”. Den officiella residensen för vicepresidenten, Number one observatory circle, renoveras fortfarande, och paret får alltså bo i ”gästhuset” i väntan på att det ska bli klart.

Kamala Harris bonusdotter landar prestigefullt modellkontrakt