Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

7 kändisfamiljer som varit i rampljuset i generationer

17 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Stig Olin, Lena Olin och Tora Hallström.
Mormor, mamma och dotter – alla har de levt i offentligheten.
Här är kändisfamiljerna som har stått i rampljuset och rönt framgångar i generation efter generation.
Annons
8 familjer med kända syskon från vita dukenBrand logo
8 familjer med kända syskon från vita duken

Christina Schollin, Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso

Christina Schollin, Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso
Familjen Wahlgren-Ingrosso är full av underhållare.

Om vi pratar om kändisfamiljer som verkat i generationer måste vi såklart nämna familjen Wahlgren först av alla – familjen där fler är kända än de som inte är det. Både Christina Schollin och hennes make Hans Wahlgren är kända skådespelare, och tre av deras fyra barn är skådespelare och underhållare. Mest känd är Pernilla Wahlgren, vars barn Bianca och Benjamin Ingrosso är två av Sveriges mest kända personer – Benjamin har vunnit Melodifestivalen och varit med i Så mycket bättre, och Bianca Ingrosso är framgångsrik influencer, sminkmogul och programledare.

Annons

Hasse Ekman, Mikael Ekman, Sanna Ekman

Hasse Ekman, Mikael Ekman, Sanna Ekman
Många i familjen Ekman jobbar inom film och teater.

Familjen Ekman är full av skådespelarikoner, och sträcker sig över fler än tre generationer. Skådespelaren Hasse Ekmans pappa, Gösta Ekman den äldre, var en välkänd stumfilmsskådespelare. Hasse Ekman blev också skådespelare, och fick barnen Gösta Ekman den yngre, och Mikael Ekman. Gösta Ekman känner vi alla till, men även Mikael Ekman är framstående i sitt gebit – han har regisserat en lång rad framgångsrika filmer genom åren, bland annat de om Jönssonligan. Mikaels dotter Sanna Ekman är en framgångsrik skådespelare som har spelat i serier och filmer som Tre kronor, Tunna blå linjen, Solsidan och Johan Falk.

Annons

Bosse Parnevik, Jesper Parnevik, Peg Parnevik

Bosse Parnevik, Jesper Parnevik, Peg Parnevik
Familjen Parnevik har alla valt olika yrken.

Inom familjen Parnevik har de olika generationerna valt olika yrken. Farfar Bosse Parnevik är en älskad komiker och imitatör, medan sonen Jesper blev världskänt golfproffs. Jespers äldsta barn, dottern Peg Parnevik, har i sin tur satsat på en artistkarriär.

Stig Olin, Lena Olin, Tora Hallström

Stig Olin, Lena Olin, Tora Hallström
Lena Olins föräldrar var också kända skådespelare.

Lena Olin är en av våra internationellt mest framgångsrika skådespelare, och nu går dottern Tora Hallström i hennes fotspår. Mor och dotter spelar mot varandra i filmen Hilma, om konstnären Hilma af Klint. Men faktum är att Lena Olins föräldrar också var kända skådespelare – Stig Olin och Britta Holmberg.

Annons

Tippi Hedren, Melanie Griffith, Dakota Johnson

Tippi Hedren, Melanie Griffith, Dakota Johnson
Tipp, Melanie och Dakota är tre generationer av skådespelare.

Skådespelaren Tippi Hedren var en av Alfred Hitchcocks favoritskådespelare, som bland annat gjorde en minnesvärd roll i Fåglarna. Hon är mamma till skådespelaren Melanie Griffith, som bland annat vunnit en Golden Globe för rollen i Working girl 1988. Griffths dotter Dakota Johnson är nu ett av Hollywoods hetaste namn, efter att ha slagit igenom i 50 nyanser-serien.

Priscilla Presley, Lisa Marie Presley, Riley Keough

Priscilla Presley, Lisa Marie Presley, Riley Keough
Hela familjen Presley har levt i rampljuset i årtionden.

Priscilla Presley blev en av världens mest kända kvinnor när hon gifte sig med Elvis Presley, och har genom åren förvaltat exmakens arv, samtidigt som hon skådespelat. Dottern Lisa Marie Presley gick i sin pappas fotspår och satsade i stället på en artistkarriär. Nu börjar även Lisa Maries äldsta dotter, Riley Keough, slå stort när hon spelar huvudrollen i omtalade serien Daisy Jones and The Six.

Annons

Blythe Danner, Gwyneth Paltrow, Apple Martin

Blythe Danner, Gwyneth Paltrow, Apple Martin
Gwyneth Paltrows mamma är också skådespelare.

Gwyneth Paltrow är en av världens kändaste skådespelare, men visste du att även hennes mamma är skådespelare till yrket? Blythe Danner känner du igen från filmer som Släkten är värst, 1776 och serien Arkiv X.

Tillsammans med sin exmake Chris Martin har Gwyneth Paltrow också dottern Apple Martin, som är en riktig it-girl och modeprofil.

Inspirerat av: Now I've seen everything.

Annons