Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisarna erbjöds vaccin mot corona – får gå före i kön

25 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Alla mot alla-programledaren Fredrik Wikingsson ska tillsammans med flera andra kändisar ha fått erbjudande om att vaccineras mot corona, och gå före kön.
Det berättar profilen nu om i Filip och Fredriks podcast och menar att förslaget lades fram som ett sätt att visa allmänheten att vaccinet inte är farligt.
– Det kan vara så att det alltså i söndags i Stockholm har samlats ett gäng kändisar som blir vaccinerade och kanske filmar de då detta, säger Fredrik Wikingsson i podcasten.
Annons
Regeringens nya åtgärder mot CoronaBrand logo
Regeringens nya åtgärder mot Corona

Kanal 5-programledaren Fredrik Wikingsson hade kunnat vaccinera sig mot corona redan i helgen, och på så sätt gå före den satta prioritetsordningen.

Det berättar han i torsdagens avsnitt av Filip och Fredriks podcast, där han avslöjar att han fått höra att ett gäng kändisar skulle vaccineras i förtid, för att visa allmänheten att vaccinet inte är något att vara rädd för.

– En gemensam vän till mig och dig, jag ska sannerligen inte hänga ut den här personen vid namn, ringer mig och säger till mig att ”vet du vad på söndag händer det en liten grej här. Det är ett gäng kända människor som ska filmas när de vaccineras för att visa folk att det här inte är farligt”. Så säger jag ”jaha okej. Var det inte det kungen precis gjorde och fick supermycket skit för det?”, berättar Fredrik Wikingsson i podcasten.

Kändisarna ska ha vaccinerats på söndagen

När kungen vaccinerades mot corona var det många som reagerade på att han gick före i kön, trots att han är både statschef och 74 år gammal. Att en rad svenska kändisar då skulle ha erbjudits för att spela in när de blir vaccinerade framstår därför som fascinerande för både Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Annons

– Det kan vara så att det alltså i söndags i Stockholm har samlats ett gäng kändisar som blir vaccinerade och kanske filmar de då detta för att ifall de kommer ut att de blivit vaccinerade så ska de kunna skylla på att det bara är en instruktionsfilm för att visa vanlisar att det inte är farligt. Eller så filmar dem det för att de på riktigt tror att det här kommer bli en bra grej, säger Fredrik Wikingsson i podcasten.

Fredrik Wikingsson säger att han inte vet vilka kändisar det gällde, och att han heller aldrig fick frågan rakt ut om han ville vara med, för att han snabbt reagerade negativt när ämnet kom på tal.

– Alltså jag reagerade så starkt och sa bara att ”det här går inte.” Så det rann snabbt ut i sanden och personen vill inte prata om det mer.

Annons