Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisarna som dejtade varandra innan de blev kända

22 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
eric saade molly sandén
De har alla framgångsrika karriärer i rampljuset, och minst en handfull omskrivna relationer var – men innan de blev kända var de ihop med varandra.
Här är kändisarna som dejtade varandra innan de blev kända.
Annons
6 gånger par från tv blev par i verklighetenBrand logo
6 gånger par från tv blev par i verkligheten

Molly Sandén och Eric Saade

Molly Sandén och Eric Saade var ihop i nästan fem år innan de gjorde slut 2012. Molly var bara 15 år när hon och Saade blev ihop – långt innan någon av dem hade en framgångsrik karriär.

Annons

– Det var en lång ungdomskärlek, vi lärde oss båda mycket och jag är glad att vi båda gått vidare, har Eric Saade sagt.

E-type och Anitha Clemence

På 90-talet var artisten E-Type ihop med Anitha Clemence, som senare skulle bli ihop och gifta sig med Calle Schulman, som hon har två barn med.

Även om det inte blev något långvarigt minns Anitha romansen med värme.

– Ja, det stämmer att vi var tillsammans ett tag. E-type är en jättesnäll och rar person och vi hade en romans, sa hon till Aftonbladet 2018.

Annons

E-Type och Filippa Reinfeldt

När vi ändå är inne på E-Type – artisten har hunnit dejta runt bland flera kända kvinnor innan någon visste vilka de var. Han och Filippa Reinfeldt kände varandra som tonåringar och hade en romans när de var 15 år.

I en chatt på Aftonbladet 2007 bekräftade E-Type detta:

”Ja det är sant men vi var bara 15 år och det var händerna på täcket hela vägen", skrev han då.

Jennifer Garner och Scott Foley

Innan Jennifer Garner slog igenom stort med huvudrollen i Alias spelade hon i två avsnitt av Felicity, och blev kär i sin motspelare Scott Foley. De två blev ihop och gifte sig till och med 2000, innan de skilde sig 2003. Garner tror dock att de två hade hållit ihop om de inte haft karriärer i Hollywood.

Annons

– Om vi bodde i West Virginia där jag växte upp hade vi antagligen fortfarande varit tillsammans, har hon sagt.

Sarah Jessica Parker och Robert Downey Jr.

Långt innan Sarah Jessica Parker förknippades med Carrie Bradshaw i Sex and the city och Robert Downey Jr var synonym med Iron man så var de två ett par. De var bara 18 år när de blev tillsammans, och snabbt flyttade ihop i Hollywood där de försökte slå igenom. Paret var sedan ihop i åtta år innan de gjorde slut på grund av Downey Jr:s problem med missbruk.

Annons

Jennifer Grey och Matthew Broderick

Innan Jennifer Grey spelade Baby i Dirty Dancing hade hon en roll i 80-talsfilmen Ferris Buellers day off och blev ihop med huvurdollsinnehavaren Matthew Broderick (som skulle komma att gifta sig med ovan nämnda Sarah Jessica Parker. Paret höll romansen hemlig tills de var med i bilkrasch i Irland där två personer dog – något som ledde till att de gjorde slut.

– Vi påverkades både emotionellt och fysiskt. Min kropp var aldrig densamma. Mitt huvud var aldrig detsamma, har Jennifer Grey sagt.

Annons

Michael Keaton och Courtney Cox

Medan Michael Keaton var het i Hollywood på 80-talet började han dejta den helt okända skådespelaren Courtney Cox. Paret blev tillsammans 1989 och höll ihop i sex år innan de gjorde slut 1995, ett år efter att Cox fått sitt stora genombrott som Monica Geller i Vänner.

Liam Neeson och Helen Mirren

De här två Hollywoodikonerna har faktiskt varit tillsammans på 80-talet – något de bekräftade först i Graham Nortons pratshow 2018. Paret träffades 1981 när Helen Mirren jobbade på att få sitt stora genombrott och Liam Neeson var i stort sett helt okänd. De två var ihop i fem år, och det var seriöst.

Annons

– Vi dejtade inte – vi levde tillsammans. Vi var ett seriöst par ett tag, sa Helen Mirren i The Graham Norton show.

Lisa Kudrow och Conan O'Brien

Hade det inte varit för Conan O'Brien hade Lisa Kudrow kanske aldrig satsat på en skådespelarkarriär. De två träffades under en kurs i improvisationsteater och hade en kort romans innan de övergick till att vara vänner i stället. Efter att Lisa Kudrow tyckte det varit pinsamt med den första improvisationslektionen var det Conan som övertalade henne att fortsätta – och tur var väl det!

Annons

Keira Knightley och Jamie Dornan

Keira Knightley hade fått lite uppmärksamhet i filmen Skruva den som Beckham men hade inte slagit stort med rollen i Pirates of the caribbean än 2003, när hon börjad dejta den okända modellen Jamie Dornan. I dag är Dornan världskänd, främst för sin roll i uppmärksammade Fifty shades of Grey. Paret var ihop i två år innan de gjorde slut 2005.

Ryan Gosling och Sandra Bullock

Ryan Gosling hade bara varit med i några små roller, och var flera år ifrån sitt stora genombrott i The Notebook, när han 2002 fick en roll i Murder by numbers och spelade mot Sandra Bullock. De två blev ett par och gick ut med sin relation på filmens premiär.

Gosling verkar ha en förkärlek för att bli ihop med sina motspelare. Efter The Notebook blev han ihop med motspelaren Rachel McAdams, och han är i dag gift och har två barn med Eva Mendez, som han spelade mot i The place beyond the pines.

Annons