Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ola Lindholm försvann från rampljuset efter skandalen – blev av med jobbet

17 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ola Lindholm var en av Sveriges mest hyllade barnprogramledare och profiler när han 2011 testade positivt för en restprodukt som kroppen bildar av kokain.
Han förlorade sina uppdrag på SVT och Kamratposten och försvann från rampljuset – så här lever han i dag.
– Det är en hemsk resa för vem som helst att gå igenom, har han sagt i podcasten Värvet.
Annons
8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (FEMINA)Brand logo
8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (FEMINA)

I början av 2000-talet var Ola Lindholm en av våra mest hyllade och omtyckta tv-profiler. Han ledde Melodifestivalen, Myror i brallan och Söndagsöppet, och ledde sin egen pratshow Riktig talkshow. Mest känd är han kanske dock för sina år som programledare för Wild kids på SVT, samt att han var chefredaktör på barnmagasinet Kamratposten.

Ola Lindholm var programledare för flera säsonger av Wild kids.

Men 2011, när Ola stod på toppen av sin karriär, förändrades hans liv abrupt. I samband med en fotbollsmatch testade Ola Lindholm positivt för ämnet bensoylekgonin, ett restämne som kroppen bildar när man har tagit kokain. Nyheten blev snabbt omskriven, och trots att Ola fortsatte förneka brott så dömdes han till dagsböter.

Annons

När Ola Lindholm gästade podcasten Värvet 2019 minns han den tuffa perioden då han hamnad på landets alla löpsedlar.

– Det var fruktansvärda tre-fyra månader för mig. Det var kaffeskvaller för resten av världen. Man blir oerhört självmedveten – och man blir helt övertygad om att allt är över. Det är en hemsk resa för vem som helst att gå igenom. Men det finns också otroligt fina minnen från den perioden – för jag märkte ganska snart hur snälla människor är.

Så blev Ola Lindholms liv efter skandalen

Händelsen gjorde att SVT bröt sitt kontrakt med Ola, och han fick också lämna posten som chefredaktör på KP. Efter skandalen lämnade Ola Lindholm rampljuset, och har sedan dess inte synts i rutan igen.

I dag har Ola Lindholm kommit på fötter, och har en blomstrande karriär igen – men bakom kameran den här gången. Han är redaktör för populära programmet Mästarnas mästare, och har regisserat Rennie Mirros show Dansa Rennie!.

Ola Lindholm har jobbat med Mästarnas mästare.

Jag har ingen längtan efter att göra någon fredagsunderhållning, eller att ge mig in i rampljuset på det viset. Jag tar inte strategiska beslut för att närma mig möjligheten att bli programledare igen, men skulle det dyka upp någonting som jag tycker är jätteroligt så vet man ju aldrig ... Det är ju ett fantastiskt jobb, så självklart skulle jag vilja bli programledare igen – om det är rätt program och rätt kanal. Men jag vet ju också att det kostar, så jag är kluven, har Ola Lindholm sagt i Värvet.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons