Sandra Bullock och Gesine Bullock-Prado

Systrarna Bullock.

Medan Sandra Bullock valde en skådespelarkarriär där hon blivit känd för roller som Miss Secret agent och Gravity så valde hennes syster Gesine Bullock-Prado ett helt annat spår – hon är nämligen en hyllad konditor.

Gesine bakar inte bara magiska bakverk, hon har också skrivit fem böcker om just bakverk, blandat med anekdoter från hennes eget liv. Hon gör också regelbundet material för sajterna Better homes & Gardens och Craftsy.

Nicole och Antonia Kidman

Antonia och Nicole Kidman.

Nicole Kidman är en av världens mest kända skådespelare, nu senast i uppmärksammade miniserien The Undoing med Hugh Grant. Men hemma i hemlandet Australien så får hon slåss om uppmärksamheten med sin syster Antonia Kidman – som är lika känd som sin internationella syster på hemmaplan.

Antonia Kidman är en känd tv-personlighet i Australien, och har gjort tv-programmet From here to maternity och skrivit boken The simple things: Creating an organised home, a happy family and a life worth living.

Det verkar ha rått en del syskonrivalitet mellan Nicole och Antonia under uppväxten. Nicole Kidman har berättat att hennes systers vackra utseende gjorde att hon själv behövde ha något annat att komma med.

– Min syster Antonia hade gyllenbrun hy och vackert brunt hår, och jag var liksom alltid den som behövde skaffa en personlighet. När vi gick på gatan kunde folk säga till mig "Åh Nicole, är inte din syster väldigt vacker?”.

Jude och Natasha Law

Natasha och Jude Law.

The Holiday-skådespelaren Jude Law är inte med exakt överallt som han var för några år sedan, men med roller som Watson i Sherlock Holmes och som en ung Albus Dumbledore i Fantastic beasts and where to find them-filmerna så är han minst sagt ett Hollywoodnamn att räkna med fortfarande.

Hans syster Natasha Law är även hon riktigt framgångsrik, men på ett annat sätt än sin bror. Natasha är en målande konstnär som är mest känd för sina porträtt av kvinnor, och har jobbat med beställare som Vogue, Max Mara och Tiffany.

Brad och Doug Pitt

Doug Pitt med hustrun Lisa, och sin bror Brad Pitt.

Det kan inte vara helt lätt att ha Brad Pitt som bror, och ständigt jämföras med en av de mest hyllade och uppmärksammade manliga skådespelarna någonsin. Men Doug Pitt klarar sig alldeles utmärkt, trots skuggan av sin bror.

Doug Pitt är en framgångsrik affärsman, som bland annat utnämnts till den första Goodwill-ambassadören i Tanzania. Han har samlat in 750 000 dollar – eller 6,2 miljoner kronor – till områden som saknar rent vatten, genom att bestiga Kilimanjaro.

Bröderna verkar komma bra överens också, även om de valt två helt olika banor i karriären så har de sitt välgörenhetsintresse tillsammans.

– Jag skulle inte kunna vara mer stolt över honom, har Doug Pitt sagt om brodern Brad i en intervju.

Rachel and Kayleen McAdams

Rachel McAdams är både en talangfull och prisad skådespelare – men att hon är så vacker på röda mattorna kan hon tacka sin syster Kayleen för. Kayleen McAdams är nämligen en framgångsrik sminkös, som jobbar med andra kändisar, utöver sin egen syster. Hon har bland annat sminkat stjärnor som Sofia Vergara och Diane Kruger, för att göra dem redo för röda mattan.

Kayleen McAdams intresse för smink kommer faktiskt från hennes skådespelande syster – det var när hon besökte Rachel på inspelningen av The notebook som intresset väcktes!

Jennifer och Lynda Lopez

Lynda och Jennifer Lopez.

Att Jennifer Lopez växte upp i Bronx i New York har få missat, men stjärnan hade en syster som växte upp tillsammans med henne – och som också lyckat ta sig bort från fattigdomen.

Lynda Lopez har blivit en välkänd journalist i USA, och är nu nyhetsankare på ABC Radio. Hon har tidigare jobbat på Fox, VH1 och CBS Radio.

Rupert and James Grint

Rupert Grint blev världskänd för rollen som Ron Weasley i filmerna om Harry Potter. Med medan han trollade på bioduken lärde sig brorsan James Grint att utföra magi på racingbanan. James Grint är en professionell racingförare, som har signat med Albatec, det främsta rallycross-laget i Storbritannien.

– När Ruperts karriär tog fart hade jag redan bestämt mig för att jag ville bli racerförare. Om något så gjorde Ruperts framgång att jag blev taggad på att bli framgångsrik inom mitt ämne, har James Grint sagt.

Källa: The List.

Läs mer:

Så stylade kändisarna sin första röda matta som par

8 kändisar som är mer svenska än du kanske visste

Kändisarna som nästan gift sig med varandra – därför ställdes bröllopen in