Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Kändisarna som var ihop på 90-talet

09 sep, 2022 
AvLinus Brännström
FotografTT
Olle Ljungström Rebecka Törnqvist Marre Izabella
Kommer du ihåg de oväntade svenska kändisparen från 1990-talet?
Annons
Så såg svenska kändisparen ut - när de träffades och nuBrand logo
Så såg svenska kändisparen ut - när de träffades och nu

E-Type och Cathrine Hardenborg

Nyligen kom nyheten om att vikingafantasten och eurodiscokungen Martin ”E-Type” Eriksson, 56, väntar barn med kärleken Melinda Jacobs, 38.

Men under storhetstiden på 1990-talet var E-Type tillsammans med en annan känd svensk kvinna – fotomodellen Cathrine Hardenborg. Hon slog igenom som modell i New York på 1980-talet.

– Jag gillade E-Types musik, berättade hon i Expressen 1996 om bakgrunden till relationen.

Martin E-Type Eriksson och Cathrine Hardenborg.

Hardenborg var under 90-talet också tillsammans med modellkollegan Marcus Schenkenberg. E-Type har genom åren varit tillsammans med bland andra Anitha Clemence.

Annons

Innan han träffade Melinda Jacobs var han dock sparsam med att dela med sig av detaljer om privatlivet.

– Jag har slutat prata om mitt privatliv. Jag har insett att det inte genererat någonting annat än fel grejer, sa E-Type till Aftonbladet 2011.

Cathrine Hardenborg, 52, som dök upp som deltagare i Robinson 2019, var tidigare gift med Patrik Axelsson. Paret ansökte dock om skilsmässa 2017.

Rebecka Törnqvist och Olle Ljungström

När popartisten Olle Ljungström, känd som soloartist och från 80-talsbandet Reeperbahn, skilde sig från hustrun Josefine i mitten av 1990-talet gick han in i en lång relation med jazzsångerskan Rebecka Törnqvist.

Olle Ljungström och Rebecka Törnqvist.

Hon var bland annat inspirationskälla till en av hans mest kända låtar – Norrländska präriens gudinna, som han skrev efter att ha träffat henne i samband med festivalen Storsjöyran i Östersund.

Annons

Olle Ljungström, vars liv kantades av missbruk under många år, dog i maj 2016. Han led av såväl diabetes som en leversjukdom och blev bara 54 år.

Rebecka Törnqvist, 58, är i dag gift med jazzmusikern Per ”Texas” Johansson, 53.

Marie Fredriksson och Johan Kinde

Innan Roxette-stjärnan Marie Fredriksson gifte sig med musikern Micke Boylos 1994 var hon tillsammans med en annan känd svensk musiker.

Under en period i början av 1990-talet, mitt under Roxettes storhetsperiod, var Marie Fredriksson ihop med Lustans Lakejer-frontmannen Johan Kinde. Vid den tiden var han soloartist och gav ut albumen Johan Kinde och Valona.

Johan Kinde och Marie Fredriksson.

I podden Hemma hos Strage pratar Johan Kinde och Fredrik Strage om hur han kallades ”golddigger” för att han var ihop med Fredriksson.

Annons

– Tvärtom hade ju säkert varit lättare, att vara en tjej som var ihop med en kille som var med i ett av världens största popband. Det hade säkert varit mer acceptabelt. Det var lite märkligt på det viset. Vi hade inte så stora problem med det men omvärlden hade ganska stora problem med det, berättar Kinde i podden.

Marie Fredriksson dog i december 2019 i sviterna av den hjärntumör hon drabbades av flera år tidigare. Hon blev 61 år.

Johan Kinde, 59, är inte gift och är skriven ensam i en lägenhet i Stockholm.

Izabella Scorupco och Mariusz Czerkawski

Fotomodellen och Bondbruden Izabella Scorupco och polska hockeyproffset Mariusz ”Marre” Czerkawski träffades när den sistnämnde spelade för Djurgården i början av 1990-talet.

Paret gifte sig 1996 och fick dottern Julia tillsammans innan de skilde sig 1998.

Marre och Izabella Scorupco.

De kommer dock forfarande väl överens.

– Ja, vi har jättebra kontakt. Hon är en del av mitt liv, vi har en fantastisk dotter tillsammans, har Marre berättat för Aftonbladet.

Annons

– Vi valde våra egna vägar och våra karriärer. Det gick inte att hålla ihop det när vi var ifrån varandra så mycket. Men vi har aldrig varit... Vad säger man? Osams.

Marre, 50, räknas som Polens främsta hockeyspelare genom tiderna med sina tolv säsonger i NHL.

Izabella Scorupco, 52, är just nu aktuell i TV3-satsningen The journey – 15 dagar i Nepal. Hon är numera gift med affärsmannen Karl Rosengren.

Henrik Schyffert och Cia Berg

I början av 1990-talet fanns det knappast några coolare kändisar än Cia Berg och Henrik Schyffert.

Berg hade lett hippa tv-program som Bagen i SVT och spelat i bandet Ubangi med Orup medan Schyffert precis grundat Killinggänget.

Henrik Schyffert och Cia Berg.

Berg och Schyffert blev ett par och bildade bandet Whale tillsammans. Gruppen slog igenom 1993 med singeln Hobo humpin' slobo babe och var verksamma fram till 1999.

Annons

Under den perioden hann Henrik Schyffert och Cia Berg både flytta ihop och och göra slut. 1996 gifte sig Schyffert i stället med Bea Uusma, ett äktenskap som höll till 2012.

I dag lever Henrik Schyffert, 54, med komikerkollegan Nour El Refai, 34. Cia Soro, som hon heter numera, är 58 år och bor sedan många år på Sardinien i Italien där hon driver en bokhandel med sin man Stefano.

Orup och Sofia Wistam

Artisten Thomas ”Orup” Eriksson och programledaren Sofia Wistam, som hon heter numera, träffades i slutet av 1980-talet.

Allt började med en otrohetshistoria, något som Sofia själv har berättat om.

Orup och Sofia Wistam.

Sofia var då tillsammans med regissören Hannes Holm men bedrog honom med Orup – något som en gång resulterade i att Orup fick gömma sig i garderoben, där Holm sedermera hittade honom.

Annons

– Jag kommer ihåg att efter det här, vi bråkade jättemycket såklart och det tog slut. Men då tog jag taxi därifrån sen och bara berättade allt för taxichauffören. ”Vet du vad jag har varit med om, det här är helt sjukt. Jag har blivit påkommen med min älskare och jag gömde honom naken i garderoben”, har Sofia berättat i Rix FM.

Orup och Sofia gifte sig 1989 och fick sonen Kid tillsammans. Men 1996 gick paret skilda vägar.

Sofia Wistam, 56, är numera gift med Magnus Wistam, 53. Orup, 63, är sedan många år gift med Pernilla Eriksson, 51.

Tomas Brolin och Annika Duckmark

Precis när 90-talet tog slut blev förre fotbollsspelaren Tomas Brolin och fotomodellen och programledaren Annika Duckmark, som vann Fröken Sverige 1996, landets hetaste kärlekspar.

Annika Duckmark och Tomas Brolin.

Paret gifte sig och syntes flitigt i vimlet men 2006 ansökte de om skilsmässa.

– Vi har tagit ett gemensamt beslut att separera. Men vi är absolut inte ovänner, sa hon till Hänt Extra 2006.

Tomas Brolin, 52, är numera gift med Marielle Brolin, 51.

Annika Duckmark, 50, gifte sig i somras med Fredrik Matseng, 50.

– Vi träffades på Tinder och det var en fantastisk match. Jag hade hoppats på att han skulle fria och så slog han till på nyårsafton och överraskade mig ordentligt, har Annika Duckmark berättat för Aftonbladet.

Annons