7 saker vi minns från 90-talet
2:48

Efter reklamen: 7 saker vi minns från 90-talet

(2:48)

Slå på ljud

Året var 1994 när Jennifer Brown från Göteborg slog igenom med buller och bång med sitt debutalbum Giving you the best. Efter att ha lämnat gruppen Miracle satsade hon på en solokarriär – något som skulle visa sig vara ett riktigt lyckokast.

Jennifer Brown lanserades som Sveriges nya souldrottning och Giving you the best kom att sälja i 500 000 exemplar över hela världen. Hon följde upp framgångarna med In my garden 1997 och redan året därpå kom poppiga Vera som bland annat innehöll hitlåten Tuesday afternoon.

Jennifer Brown lanserades på 90-talet som Sveriges nya souldrottning.

Pawel Flato/TT

2003 kom sedan hennes senaste album Home – sedan dess har det bara blivit sporadiska singel- och ep-släpp från Jennifer Brown. Efter albumet var hon bland annat verksam som skådespelare och studerade psykologi.

Men 2009 gjorde hon comeback på allvar då hon tävlade i Melodifestivalen med låten Never been here before – som blev till efter ett svek.

– Låten handlar om att bli lämnad och sviken i kärlek. Det här har varit en av mina största lärdomar i livet, berättade Jennifer Brown för Aftonbladet.

MTV-programledaren Ulrika Eriksson lämnade rampljuset – så lever hon

Jennifer Brown lämnades när hon var gravid

Drygt ett år tidigare hade dotten Lily fötts. Jennifer Brown blev lämnad av Lilys pappa under tiden hon var gravid.

– Det är en lång resa. Jag jobbar fortfarande med det. När jag går tillbaka till allt det där som var det mest traumatiska man kan tänka sig. Det går inte riktigt att återge vad det gör med en, har hon berättat i podden Livshjulet.

– Man får barn också i det här, det är så dubbelt. Det är ett stort svek, samtidigt har man ett fantastiskt barn i det här. Som är så otroligt närande och vackert och fint. Det var lycka, sorg, lycka, sorg. Jag kastades mellan dem väldigt hårt, under många år.

Jennifer Brown tävlade i Melodifestivalen 2009 men lyckades inte gå till final.

Karin Törnblom/TT

Jennifer Brown berättade i podden att hon varit ”jävligt förbannad”. Samtidigt pratade hon varmt om sin kärlek till dottern.

– Hon är det finaste jag har liksom. Jag är så lycklig över vår kärlek. Vi har det väldigt, väldigt bra jag och hon. Hon är det finaste jag har gjort.

Det gör Jennifer Brown i dag

Efter Melodifestivaläventyret har Jennifer Brown fortsatt släppa musik med ojämna mellanrum – bland annat flera låtar på svenska. I podden Hitfabriken berättar Jennifer Brown att tanken var att släppa ännu mer men att hon bytte skivbolag och saker och ting hamnade mellan stolarna.

Marie Picasso försvann från rampljuset – bytte namn efter sjukdomen

Något som gjorde att hon under en period tröttnade på musiken.

– Jag kom till ett läge där jag kände att jag inte tyckte att det var kul, säger hon i Hitfabriken.

Jennifer Brown med dottern Lily 2019.

Karin Törnblom/TT

I fjol släppte Jennifer Brown, som i februari fyller 50, singeln På andra sidan bron tillsammans med Triple & Touch. I Hitfabriken lovar hon också att ny musik på engelska är på gång men att den har försenats på grund av coronapandemin.

Mest läst