TV: 8 kändisbråk som sträckts sig över decennier
0:56

Efter reklamen: TV: 8 kändisbråk som sträckts sig över decennier

(0:56)

Joan Crawford och Bette Davis

Bråket mellan Joan Crawford och Bette Davis var ett av de mest omskrivna i gamla Hollywood. 1933 gick Joan Crawford ut med att hon skulle skilja sig samma dag som Bette Davis hade biopremiär för filmen Ex-lady, där hon spelade sin första huvudroll. Att skilsmässan fick så mycket uppmärksamhet gjorde att Davis film floppade, och plockades bort från biografer efter bara några veckor.

Två år senare, när Bette Davis filmade Dangerous, föll hon handlöst för sin motspelare Franchot Tone – som istället förlovade sig med just Joan Crawford. Sveket satte en tagg i Bette Davis, som i en intervju 50 år senare fortfarande var sårad.

– Hon tog honom från mig. Hon gjorde det iskallt, medvetet och totalt hänsynslöst.

1962 spelade de två mot förmodan mot varandra i filmen What ever happened to baby Jane?, något Davis gick med på med motkravet att hon skulle spela huvudrollen – och att regissören intygade att han inte låg med Joan Crawford.

Joan Crawford och Bette Davis i What ever happened to baby Jane?

Snap/REX

Tyra Banks och Naomi Campbell

När Tyra Banks lyckades slå igenom som modell i Paris 1991 efter flera år av kamp, så ställdes hon genast mot supermodellen Naomi Campbell.

– Det var inte rättvist mot Naomi, men hennes respons var... till denna dag är jag väldigt rädd för henne. Det var väldigt svårt, några av mina lägsta punkter i livet, när jag behövde hantera det, har Tyra Banks sagt i Skavlan.

Tyra Banks har tidigare berättat att hon ville jobba med Naomi, men att modellen visade att hon inte ville ha Banks där.

2005 gästade Naomi Campbell Tyra Banks pratshow för att reda ut deras problem, och i en intervju med People 2013 menade Naomi att hon var stolt över Tyra Banks karriär.

Naomi Campbell och Tyra Banks.

Alex Berliner/BEI/REX

Debbie Reynolds och Elizabeth Taylor

Debbie Reynolds var bara 17 år när hon blev nära vän med skådespelaren Elizabeth Taylor. Men efter att Elizabeth Taylors make Mike Todd gick bort 1958 inledde Taylor en affär med Debbie Reynolds make Eddie Fisher. Det slutade med att Eddie Fisher lämnade sin fru och deras två barn, Carrie och Todd Fisher, och istället gifte sig med Elizabeth Taylor 1959.

Efter fem år som gifta skilde sig Elizabeth Taylor och Carrie Fisher, för att Taylor blev tillsammans med sin Cleopatra-motspelae Richard Burton istället.

Så småningom begravde Debbie och Elizabeth stridsyxan, och 2001 spelade de mot varandra i These old broads, som var skriven av Carrie Fisher. De två förblev sedan vänner fram till Elizabeth Taylors död 2011.

Elizabeth Taylor och Debbie Reynolds.

Frank Worth

Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall

Ett av de mest välpublicerade kändsbråken i modern tid är det mellan Sex and the city-stjärnorna Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall. Bråket började med att Sara Jessica Parker, genom att bli medproducent för programmet, fick en löneförhöjning på 300 000 dollar 1999. När Kim försökte höja sin egen lön efter det ska Sarah Jessica Parker enligt uppgift ”vägrat sitta med henne vid måltiderna”.

När serien hade sänt sin sista säsong 2004 och skådespelarna var på Emmygalan, så satt alla skådespelarna tillsammans – förutom Kim Cattrall, som satt själv.

Genom åren har bråken fortsatt, men trots det har skådespelarna spelat in flera filmer tillsammans. 2018 sa Parker att hon var ”förkrossad” över att Cattrall inte tyckte att de var vänner. När hon beklagade Cattralls sorg, när hennes bror gått bort, slog Kim Cattrall bakut – och attackerade henne öppet på sociala medier. Cattrall anklagade Parker för att ”exploatera hennes tragedi för att bygga upp sin 'snäll-tjej-persona'”.

Nu är Kim Cattrall den enda skådespelaren som inte är med i den nya versionen av Sex and the city.

Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall, längst till höger.

/ CAPITAL PICTURES / TT

Helena Bergström och Colin Nutleys kärleksresa i bilder

Johnny Carson och Joan Rivers

1965 slog Joan Rivers igenom med buller och bång när hon gästade Johnny Carsons show The tonight show. Hon stannade sedan kvar som manusförfattare och gästprogramledare på den populära pratshowen. När det började pratas om att Johnny Carson skulle gå i pension nämndes dock inte Joan Rivers som en möjlig ersättare – något som gjorde att hon istället skrev på kontrakt för en egen pratshow. Rädd för att erbjudandet skulle försvinna valde Joan att hålla det hela hemligt för Johnny innan det var påskrivet och klart, något som gjorde honom rasande när han väl fick veta om det. Detta trots att han var den första som Joan berättade om det för.

– Han lade på luren, och pratade aldrig någonsin med mig igen. Och förnekade att jag hade ringt honom. Jag förstod det inte. Jag såg honom på en restaurang och gick bort för att säga hej, men han vägrade prata med mig. Jag tror han kände att jag tillhörde honom, för att jag var kvinna. Att jag inte skulle lämna honom. Jag vet att det låter konstigt, men jag kan inte förstå vad det annars var som pågick, har Joan Rivers sagt till Hollywood reporter.

Joan Rivers och Johnny Carson.

NBC/Courtesy Everett Collection

Källa: Buzzfeed.

TV: Här är 4 svenska kändisbråk vi minns
2:03

Efter reklamen: TV: Här är 4 svenska kändisbråk vi minns

(2:03)