Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändiskvinnorna som avskytt sina mammor

30 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
De flesta mammor gör vad som helst för sina barn, och kämpar för barnens välmående.
Men de här mammorna har gjort tvärtom, och inte brytt sig om sina barn.
Här är fem mammor som hatats av sina kändisdöttrar.
Annons
Se 8 kändisar som vägrar anlita barnvaktBrand logo
Se 8 kändisar som vägrar anlita barnvakt

Debra McCurdy – mamma till Jennette McCurdy

Amerikanska barnskådespelaren Jennette McCurdy, känd från Nickelodeon-serien ICarly, väckte stor uppmärksamhet när hon 2022 släppte den självbiografiska boken I'm glad my mom died. I boken berättar hon hur mamman Debra styrde hela hennes liv med järnhand, tvingade henne att banta, och till och med duschade dottern tills hon var 16 år gammal. Efter att ha lagt skådespeleriet på hyllan och tagit hjälp i terapi kunde Jennette till slut slå sig fri. Boken släpptes nästan tio år efter att Debra McCurdy gått bort i cancer.

Jennette McCurdy.
Jennette McCurdy skrev boken I'm glad my mom died.
Annons

Jaid Barrymore – mamma till Drew Barrymore

Att Drew Barrymore hade en tuff uppväxt vet de flesta. Redan från småbarnsåren fick hon följa med sin mamma Jaid Barrymore på vuxenfester. Jaid ville så gärna bli känd själv att hon fick sin duktiga dotter att ställa upp i reklamer och filmer från bara några års ålder. Men när dottern sedan fick karriären som Jaid själv drömt om blev hon avundsjuk på Drew, och bestämde sig för att ta kontroll över hennes karriär. 12 år gammal var Drew både van vid att dricka alkohol och beroende av kokain.

Vid 14 års ålder blev Drew Barrymore myndigförklarad i förtid, och lyckades på så sätt ta sig ur sin mammas grepp.

Drew Barrymore som barn med mamman Jaid.
Drew Barrymore var inte gammal när hon blev känd.

Dina Lohan – mamma till Lindsay Lohan

Under slutet av 90-talet och början av 00-talet var Lindsay Lohan en av Hollywoods mest hyllade barn- och ungdomsskådespelare. Men efter en framgångsrik start på karriären fastnade Lindsay i tunga missbruk, och greps bland annat för fyllekörning. Under tiden hejades hon på av sin mamma Dina, som var mer orolig för dotterns kändisskap och karriär, än hur hon mådde. Samtidigt försummade hon sina egna barn för att fokusera på att styra sin kända dotters karriär.

Annons
Lindsay Lohan med mamman Dina.
Dina Lohan försummade sina andra barn för att styra Lindsays karriär.

Mama June – mamma till Honey Boo Boo

Mama June är känd från realityserierna Toddlers and tiaras och Here comes Honey Boo Boo. Som mamma till dottern Honey Boo Boo blev hon känd för att låta dottern vara med i skönhetstävlingar för barn, och mata henne med energidricka för att hon skulle få rätt energi.

Men det är ingenting i jämförelse med vad som hände senare. Mama June blev nämligen tillsammans med en expojkvän – efter att han hade förgripit sig på en av hennes döttrar. Hon har också erkänt att pappan till två av hennes barn även han är en sexualförbrytare. Mama June har också påkommits med att stjäla från sina barn.

Annons
Mama June och Honey Boo Boo.
Mama June anmälde dottern i skönhetstävlingar.

Teri Shields – mamma till Brooke Shields

Brooke Shields hade inget val än att bli en offentlig person – bara 11 månader gammal gjorde hon sitt första jobb som modell. Hennes mamma Teri Shields bokade in dottern på allt hon kunde, och var inte främmande för att välja modelljobb av sexuell natur, trots att dottern inte ens kommit i puberteten. 10 år gammal fick hon dottern Brooke att posera naken i Playboy, mot en betalning på 450 dollar. Hon kallades där för ”sin generations Lolita”. Bara 12 år gammal spelade Brooke Shields i filmen Pretty baby, där hon filmades naken och pussade den vuxna motspelaren Keith Carradine – påhejad av mamma Teri.

Annons

Allra kändast blev kanske filmen The blue lagoon, där Brookes karaktär hade nakna sexscener med en vuxen motspelare. Även om det var en annan skådespelare som gjorde nakenscenerna, en så kallad body double, så blev Brooke av med uppdrag i en anti-rökningskampanj.

Teri Shields lät dottern Brooke göra nakenfotograferingar som barn.
Annons