Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

MacGyver-stjärnan gav upp karriären för sin dotter

25 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Angus MacGyver, spelad av Richard Dean Anderson.
På 80-talet var Richard Dean Anderson känd över hela världen som hemliga agenten Angus MacGyver i MacGyver.
Men efter att ha fått ett rykte om sig som Hollywoods största ungkarl vände Richards liv helt när han plötsligt blev pappa – och han lämnade rampljuset.
Annons
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

Richard Dean Anderson var inte ny i Hollywood när han i mitten av 80-talet fick huvudrollen i den nya tv-serien MacGyver. Han hade redan spelat i serier som General hospital och Seven brides for seven brothers. Men det var med rollen som den påhittiga agenten Angus MacGyver som han fick sitt riktiga genombrott.

Och vilket genomslag det blev. Mellan 1985 och 1992 hamnade skådespelarens rollkaraktär i allt knivigare situationer som han löste på osannolika sätt, och även om serien lades ner för över 30 år sedan lever MacGyver kvar som ett uttryck för hemmasnickrade lösningar.

Annons

Under karriären blev Richard Dean Anderson också ökänd som en av branschens notoriska singlar, vars romanser aldrig höll särskilt länge. Han dejtade skådespelare som Lara Flyn Boyle och Teri Hatcher, och 1998 utnämndes han av en tidning till ”Hollywoods flitigaste ungkarl”.

När stylisten Apryl träffade Richard Dean Anderson genom gemensamma vänner 1996 hade hon därför inte så trevliga fördomar om honom. Men det dröjde inte länge innan hon ändrade uppfattning, och de två blev snabbt ett par – och det som hände ett år senare skulle ändra båda deras liv för alltid.

Dottern förändrade livet för MacGyver-skådespelaren

I november 1997 har Apryl nämligen blivit gravid, och är rädd att MacGyver-stjärnan ska blir arg när han får höra det. I stället blir det helt tvärtom – Richard Dean Anderson blir jätteglad över att han ska få bli pappa vid 48 års ålder. När det sjunker in i honom kan han inte hålla glädjetårarna tillbaka.

Annons
Richard Dean Anderson med dottern Wylie.
Richard med dotter Wylie.

– När Apryl, min partner, blev gravid, så visste jag att det var ett perfekt tillfälle. Jag var inte rädd att axla ansvaret att bli pappa, sa Richard i en intervju.

2 augusti 1998 föds dottern Wylie, och det är viktigt för Richard Dean Anderson att vara en närvarande pappa. Även när relationen med dotterns mamma tog slut 2003 fortsatte Wylie att vara hans största prioritet. Han drog sig tillbaka från Hollywood för att fokusera på att vara hemmapappa åt sin dotter.

Annons

Richard Dean Anderson är en riktigt stolt pappa. På hans Instagram visar han upp bilder på hur dottern tagit examen från högskolan, och gamla bilder på de två tillsammans.

Richard Dean Anderson 2019.
Richard Dean Anderson i Tyskland 2019-
Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tidenBrand logo
Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tiden
Annons
Annons