Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför känner du igen Guldbagge-vinnarens mamma

25 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografSVT, TT.
Sigrid Johnson gjorde succé på Guldbaggegalan, och trots sin ringa ålder på 16 år vann hon priset för bästa kvinnliga huvudroll.
I sitt tal tackade hon sin mamma Katarina Johnson – som du kanske känner igen från ett helt annat sammanhang!
Annons
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattanBrand logo
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan

Många skådespelare väntar en hel karriär på att prisas för sina insatser, men Sigrid Johnson behöver inte vänta. Bara 16 år gammal vann hon pris för bästa kvinnliga huvudroll på Guldbaggegalan, för sin roll i filmen Comedy queen.

I filmen spelar hon 13-åriga Sasha som ska bli ståuppkomiker, och vägrar gråta över att hennes mamma gått bort. Både Sigrid och hennes motspelare Oscar Töringe, som spelar hennes pappa i filmen, var nominerade till varsin Guldbagge – men i slutändan var det bara Sigrid som vann i sin kategori.

När den unga skådespelarens namn ropades ut som vinnare bröt hon ihop, och även uppe på scenen hade Sigrid Johnson svårt att hålla tillbaka tårarna. Efter att ha tackat sina motspelare och kollegor gick Sigrid vidare till att tacka sin familj – och framförallt mamma Katarina Johnson, som satt och grät i publiken.

Annons

– Jag vill också tacka min fina fina familj och speciellt min mamma Katarina för att du har varit min högra hand genom alla de här åren, tack tack, sa Sigrid Johnson i tacktalet.

Sigrid Johnson på Guldbaggegalan.
Sigrid Johnson vann Guldbagge för rollen som Sasha i filmen "Comedy Queen".

Därför känner du kanske igen mamman

Tyckte du att Katarina Johnson såg bekant ut så kan det faktiskt vara så att du har sett henne förut! Innan hon blev mamma var Katarina nämligen med i en av de första säsongerna av Expedition: Robinson!

Katarina Johnson på Guldbaggegalan.
Katarina Johnson grät lyckotårar på Guldbaggegalan.

Tillsammans med profiler som Alexandra Zazzi och Pål Hollender var Katarina Johnson med på ön Mataking och tävlade för att stanna kvar så länge som möjligt. Katarina lyckades hänga kvar länge i programmet, och hamnade till slut på en fjärdeplats.

Annons

Katarina var också med och berättade om sin upplevelse på ön i Expressen – och avslöjade att det fanns en militärbas på ön. Deltagarna brukade besöka den för att få konservburkar, men det hände också att soldaterna kom till lägret med stora mängder alkohol.

– Det kändes obehagligt. Där satt militärerna med sina automatvapen och var packade, berättade Katarina för Expressen.

Katarina Johnson 1998.
Så här såg Katarina Johnson ut i samband med att hon var med i Expedition: Robinson.
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår
Annons
Annons