Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Kändiskvinnorna som varit ihop med samma män

03 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografRoger Tillberg/TT, Sven Lindwall/XP/TT
Vissa kändispar har etsat sig fast i minnet för alltid, men andra kändisromanser har fallit i glömska.
Färska upp minnet med elva exempel på svenska kändiskvinnor som dejtat samma man!
Annons
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Det finns några svenska kändiskvinnor som delar ett gemensamt romantiskt förflutet med samma man

Här är elva exempel på krälekstrianglar-, fyrkanter-, pentagoner- och... ja, vad man nu ska kala det för.

Efva Attling, Agneta Sjödin, Kattis Ahlström, Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt och Efva Attling på vimmel år 1993.

Det finns fyra svenska kändiskvinnor som ofta förknippas med Niklas Strömstedt. Sedan år 2011 är han gift med Nyhetsmorgon-programledaren tillika livets stora kärlek Jenny Strömstedt, tidigare Östegren.

Mellan år 1985 och 1995 var han gift med svenska designikonen Efva Attling. Under äktenskapet fick paret de två sönerna Adam och Simon tillsammans.

Annons

– När Efva och jag skilde oss, och det sen kom ut att hon blev tillsammans med Eva Dahlgren, så blev det ju en snackis, sa han vid ett tillfälle när han medverkade i programmet Stjärnorna på slottet år 2011.

Kort efter uppbrottet från Attling föll Niklas pladask för programledaren Agneta Sjödin. År 1997 förlovade de sig och året därpå välkomnade de gemensamma dottern Maja till världen. År 2001 tog kärlekssagan slut.

Snart föll Niklas för ytterligare en programledare. Nämligen Kattis Ahlström, som han förlovade sig med år 2004. Det blev inget bröllop, då Kattis valde att avbryta förlovningen två år senare. Och tur var väl det, för annars hade han aldrig träffat Jenny!

När Niklas gästade podcasten Fördomspodden för några månader sedan svarade han på frågan hur det kommer sig att han bara dejtat kända kvinnor.

– Vad de har gemensamt, de flesta av dem, är att de är självständiga och självgående och det är väl det som har varit attraktivt tycker jag, svarade han då.

Tilde de Paula Eby, Renée Nyberg och David Hellenius

Renée Nyberg och David Hellenius vann båda pris för bästa kvinnliga respektive manliga programledare på Kristallengalan 2022.

Programledarparet Renée Nyberg och David Hellenius har varit gifta sedan år 2009 och har även sonen Leo tillsammans. Deras kärlekssaga är ganska känd, men desto mer okänd är Davids korta romans med kollegan Tilde de Paula Eby.

Annons

Romansen, som ägde rum långt innan David träffade Renée, avslöjades först i Gry Forssells podd Hemma hos Gry år 2014.

– Det betydde inte så mycket. Däremot så betyder du mycket för mig och du är den människa i hela världen som får mig att skratta mest av alla. Till min mans förtret, sa Tilde tre år senare när hon gästade Davids talkshow Hellenius hörna. Hon fortsatte:

– För några år sen var du ute och vevade i pressen och pratade om vår relation som vi hade för jätte, jättemånga år sen. Jag tänkte att nu tar han chansen och pratar med mig om det.

Tilde och David ledde det direktsända ungdomsprogrammet Fredagspuls i TV4 tillsammans mellan åren 1997 och 1998.

Kristin Kaspersen, Erica Johansson, Agneta Sjödin och Martin Lamprecht

Kristin Kaspersen och Martin Lamprecht år 2000.

Den före detta friidrottaren Martin Lamprecht var tillsammans med Kristin Kaspersen i sju år. Under äktenskapet blev de föräldrar till sonen Filip Lamprecht som även han lever ett liv i offentligheten.

Annons

En tid efter sonens födsel, år 2017 gick Kaspersen och den moderna femkamparen skilda vägar.

Martin skulle dock hitta kärleken igen i före detta friidrottaren Erica Johansson. De var gifta mellan åren 2009 och 2017. Tillsammans blev de även föräldrar till dottern Wilda Lamprecht.

Efter att skilsmässan från Erica var offentlig, i slutet på 2017, började Martin dejta en annan kändiskvinna: Agneta Sjödin. De två höll ihop i över ett år, men våren 2019 tog det slut. Bland annat för att de bodde i olika städer, Agneta i Stockholm och Martin i Göteborg.

– Jag ska inte prata så mycket om det. Men det är svårare än man tror med ett distansförhållande. Jag har aldrig haft det förut. Det blir ingen bra rytm och för mig var det svårt att få balans i det, sa Sjödin till Expressen samma år.

Lena Philipsson, Kajsa Bergkvist och Måns Herngren

Måns Herngren och Kajsa Bergqvist år 2005.

Artisten Lena Philipsson var gift med regisörren Måns Herngren under åtta års tid. De två exmakarna fick döttrarna Noa och Saga tillsammans. De har en fortsatt god relation efter skilsmässan.

Annons

När Lena några år senare hamnade i kläm under den senare maken Per Holknekt otrohet mot henne, lät hon meddela att Måns alltid varit pålitlig och omtänksam.

Måns gifte senare om sig med tidigare friidrottsstjärnan Kajsa Bergqvist. År 2011 gick de skilda vägar under uppmärksammade former. I dag är Kajsa nybliven mamma till en son, som hon har tillsammans med hustrun Josefin Holqvist.

– Det finns alltid ett inslag av att jag trodde jag kände den jag var ihop med, men uppenbarligen fick jag reda på saker jag inte visste om, sa Måns om exhustrun i podden Nemo möter en vän år 2017.

Linda Bengtzing, Magdalena Graaf och Magnus Hedman

År 2022 kramades exmakarna Magdalena Graaf och Magnus Hedman i publiken när deras son Lancelot stod på Melodifestivalens scen.
År 2022 kramades exmakarna Magdalena Graaf och Magnus Hedman i publiken när deras son Lancelot stod på Melodifestivalens scen.

År 2006 hade schlagerartisten Linda Bengtzing och tidigare fotbollsproffset Magnus Hedman en uppmärksammad romans.

Annons

Deras relation avslutades dock abrupt när Magnus gick tillbaka till exhustrun Magdalena Graaf.

Vid tidpunkten ska Hedman ha varit kylig mot Bengtzing offentligt. Enligt Bengtzing själv ska det ha handlat om att han ville släta över det hela i förhållandet med Magdalena. Det rapporterade Expressen då.

Magdalena och Magnus gick sedan skilda vägar år 2008.

Martina Haag, Lotta Lundgren och Erik Haag

Erik Haag och Lotta Lundgren år 2020 inför premiären av tv-programmet Återskaparna.

År 2013 gick Erik Haag och Martina Haag ut med beslutet om deras uppmärksammade skilsmässa. Exmakarna hade varit gifta i 18 år och har även fyra barn tillsammans.

Månader efter att skilsmässoansökan lämnats in skilde sig också Eriks programledarkollega Lotta Lundgren från hennes dåvarande make.

– Det där är så vidrigt, jag finner inte ens ord för vad jag tycker, sa Martina Haag till Hänt då.

Annons

Författaren Martina skrev sedan en bok i vilken hon skildrade en skilsmässa där kvinnan blivit bedragen av en man som haft en affär med en kollega. Huruvida boken var baserad på hennes egen skilsmässa är inte något Martina har bekräftat, men spekulanterna fick vatten på sin kvarn i samband med boksläppet.

År 2016 bekräftade Erik Haag och Lotta Lundgren att de hade inlett ett romantiskt förhållande. De håller ihop än i dag.

Gry Forssell, Carina Berg och Kristian Luuk

Exmakarna Kristian Luuk och Carina Berg på Polarpriset år 2015.

Det har nog inte undgått någon att tv-profilerna Carina Berg och Kristian Luuk var gifta mellan åren 2008 och 2016. Inte minst med tanke på komikern Björn Gustafssons låt till Carina i samband med Melodifestivalen 2008. ”Gör slut med Kristian Luuk, bli ihop med mig”, löd en välkänd rad ur framträdandet.

Annons

Kristian hade en kortare romans med radioprofilen Gry Forssell innan han träffade Carina. Något som hon avslöjade i en intervju med Mama år 2009.

– Okej, vi sågs ett tag. Vi var mer än vänner, sa hon då. Hon fortsatte:

– Jag gillar killar som man kan titta på och beundra, vad det än beror på. De kan vara ­bedårande vackra eller ha ett driv, något speciellt ska finnas där.

Jessica Almenäs, Sofia Geite och Johan Edlund

Exparet Jessica Almenäs och Johan Edlund år 2005.

TV4-profilerna Sofia Geite och Jessica Almenäs är inte bara kollegor. De har dessutom en relation privat, då Jessica är mamma till Sofias bonusson Jack, som hon har tillsammans med sportjournalisten Johan Edlund.

Geite och Edlund har varit gifta sedan år 2018 och har de två döttrarna Elsa och Ester tillsammans.

Annons

– Den är jättebra och har alltid varit bra. När Johan och jag träffades så jobbade ju Jessica på TV4 också, så vi har ju jobbat i samma bransch innan och så där, sa Sofia till Hänt år 2021, efter att ha fått frågan om hur hon kommer överens med makens ex.

Petra ”September”Marklund, Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist

Carola Häggkvist och expojkvännen Jimmy Källqvist år 2018. Det före detta paret är mycket goda vänner i dag.

De två artistkollegorna Petra Marklund och Carola Häggkvist har båda två varit tillsammans med basisten Jimmy Källqvist.

Carola gästade vid ett tillfälle den SVT:s tv-sända Allsång på Skansen ett år när Petra Marklund var programledare. Vid tidpunkten dejtade Carola programledarens ex Jimmy, som hon hade varit tillsammans med mellan 2006 och 2011.

– Det var ju lite speciellt att vi alla var på scenen i kväll. Men det har gått så många år. Vi har träffats tidigare innan jag träffade Jimmy. Men det verkar lugnt. Jag är bara glad att tänk att han vill ha mig som är så mycket äldre än hon, sa Carola efter sändningen.

Annons

Petra Marklund var däremot inte lika öppen gällande känslorna kring privatlivet.

– Det var jätteroligt med hela gänget som var med. Inga konstigheter. Men jag pratar inte om andras förhållanden eller mina ex, sa hon.

Se också: 5 kändispar när de började dejta vs nuBrand logo
Se också: 5 kändispar när de började dejta vs nu

Carola Häggkvist, Agneta Sjödin och Runar Søgaard

Carola Häggkvist och Runar Søgaard år 2000.

Carola Häggkvist och norska Runar Søgaard gifte sig år 1990. Under äktenskapet, som varade ett decennium, var ett av Sveriges mest omskrivna vid tidpunkten – deras uppbrott likaså.

Runar inledde en kortare romans med Agneta Sjödin, några år efter skilsmässan från Carola, efter att de två hade varit vänner under många år. Även deras uppbrott uppmärksammades i media.

Annons

Agneta hade nämligen berättat för Aftonbladet att det var slut och att Runar ”levde i en drömvärld om han trodde att de fortfarande var ett par”. Storyn hamnade på löpsedeln och den förälskade kändispastorn Runar fick därmed veta det samtidigt som resten av Sverige.

Men Agneta Sjödin dumpade senare Søgaard genom en löpsedel. För Aftonbladet berättade hon att det var slut och att han levde i en drömvärld om han trodde att de fotfarande var ett par. Vilket resulterade i en löpsedel som Sögaard såg på morgonen.

– Han blev ledsen och chockad, sa en vän till Runar Sögaard då.

Dagen innan hade nämligen kändispastorn berättat för Expressen hur bra han mådde och hur kär han var.

Catherine Hardenborg, Emma Zetterberg, Natacha Peyre, Pernilla Wahlgren, Victoria Silvstedt och Marcus Schenkenberg

Marcus Schenkenberg och Pernilla Wahlgren var kärvänliga i kulisserna av Let's dance 2012.

Den manliga supermodellen Marcus Schenkenberg har haft en och annan fling under åren. Han har haft kärleksrelationer med bland annat Cathrine Hardenborg, Emma Andersson (numera Zetterberg) och Natacha Peyre.

Annons

År 2010 deltog Pernilla Wahlgren och Marcus Schenkenberg i TV3:s underhållningsprogram 24 timmar, som gick ut på att två kändisar fick tillbringa ett dygn tillsammans. Det skulle dock dröja ytterligare två år innan kärleksryktena tog fart, när de båda medverkade i TV4:s Let's dance.

Då avslöjade Pernilla Wahlgren för Hänt Extra att det faktiskt var en fling som pågick dem emellan – både framför och bakom kamerorna.

– Ja, det var det. Vi tyckte väldigt mycket om varandra. Vi har setts flera gånger när han har varit i Sverige. Vi har hållit kontakten, sa hon då och fnissade.

Han har även dejtat Victoria Silvstedt.

– Ja, vi var tillsammans när hon var 18 och jag 23. Vi träffades i Kapstaden när hon representerade Sverige i Miss World och jag satt i juryn eller nåt. Vi var bara tillsammans en sommar, sa Schenkenberg till Aftonbladet år 2011.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons