Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mariette ställs mot exflickvännen i Melodifestivalen

03 mar, 2023 
Mariette ex Melanie Wehbe Melodifestivalen semifinal
För femte gången tävlar Mariette Hansson nu i Melodifestivalen; i år med låten One day.
Artistens bidrag tog henne tyvärr inte hela vägen till finalen direkt, och nu stundar för första gången en semifinal för Mariette.
Men lördagens schlagerfestival är inte bara speciell av den anledningen, utan i tävlingen ställs också artisten mot sin exflickvän.
Annons
Mariette Hansson - 7 saker du inte visste om artistenBrand logo
Mariette Hansson - 7 saker du inte visste om artisten

Mariette Hansson har blivit en riktig melloveteran genom åren! Tidigare har hon ställt upp med bidragen Don’t stop believing, A million years, For you och Shout it out – och alla fyra gånger har hon tagit sig direkt till finalen.

I år tävlar Mariette återigen i Melodifestivalen, men låten One day har inte varit riktigt lika framgångsrik som artistens tidigare bidrag, och nu blir det semifinal för stjärnan.

Själv beskriver Mariette låten som ”stor, pampig och medryckande men ändå jordnära”. På Instagram har hon tidigare berättat att hennes fru, Isabelle Grönqvist, fick gåshud när hon hörde låten. Nu får artisten hålla tummarna för att det även gäller svenska folket!

Mariette och frun Isabelles IVF-resa

Det var faktiskt i samband med Melodifestivalen som Mariette och Isabelle sågs ihop för första gången i ett offentligt sammanhang. På efterfesten 2020 bjöd det då nyblivna paret på pussfest på dansgolvet!

Annons

I dag är de gifta och lever ihop med sitt gemensamma barn Dante och Isabelles dotter, som Mariette är lycklig bonusmamma till. Nu försöker paret också utöka familjen genom att få ett till barn tillsammans, genom IVF.

Isabelle är ett viktigt stöd för Mariette och i ett känslosamt inlägg på Instagram hyllar hon och tackar sin fru:

”Hon håller sig helst borta från rampljuset. Och ligger alltid ett steg före mig i det mesta. Allt för att underlätta för mig både på och bakom scenen”, lyder några ord.

Mariette och exflickvännen Melanie möts i Melodifestivalen

Lördagens semifinal blir inte bara speciell för Mariette eftersom det är hennes första, utan under kvällen kommer artisten även tävla mot sin exflickvän!

Mariettes ex är ingen mindre än Melanie Wehbe; som är välkänd i musikbranschen, men en nykomling på scenen. Melanie har skrivit flera låtar som varit med i Melodifestivalen, såsom exempelvis The Mamas vinnarlåt Move.

Mariette Melanie Wehbe

Mariette och Melanie var ett par 2017, men det verkar inte finnas något agg i luften mellan dem. Tvärtom har de peppat och stöttat varandra inför de tidigare deltävlingarna.

Annons

– Jag är så stolt och glad att få se henne äntligen kliva fram som artist, det gläder mig verkligen, har Mariette sagt till Expressen.

Mariette Melanie Wehbe ex

Vidare har hon berättat att hon och exet haft kontakt på sms:

– Nu har vi grattat varandra till Melodifestivalen och sagt att det känns fint att vi båda är med. Det är bara glädje värme och kärlek.

Annons