Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance

31 mar, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance
Ur Let's dance kommer inte bara vinnare av glasskon, utan också kärlekspar och nyblivna singlar. Vi reder ut relationerna som tagit slut efter, under, eller precis innan Let's dance.
Annons
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s danceBrand logo
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance

I 16 säsonger har vi sett kändisar tävlingsdansa på bästa sändningstid i TV4s Let's dance. Genom åren har vi inte bara sett lyckliga vinnare i slutet av säsongen, utan också lyckliga nyblivna kärlekspar. Sigrid Bernson och Robin Bengtsson, Laila Bagge och Niclas Wahlgen, Molly Nutley och Calle Sterner är bara några av dem.

Ja, för vad gör det med en att dansa tätt ihop med någon man först inte känner i flera veckor i sträck? Kanske ingenting, kanske massor. Känslor kan uppstå, det har bevisats vid flera tillfällen under alla år av Let's dance.

När Bianca Ingrosso gästade Över bordet på YouTube berättade hon, utan att hänga ut någon, att det hettade till på flera håll i säsongen som hon medverkade i år 2016.

Annons

– Nej men alla ligger i Let’s dance, det kallas ju för skilsmässoprogrammet. Det finns ju säckar inne i replokalerna där det finns lite fläckar på säckarna. Folk har sex överallt.

Men alla kärleksrelationer varar inte heller för alltid, och flera av romanserna som uppstått under Let's dance har fått ett avslut. Ibland håller inte heller relationerna kändisarna redan var i när de startade sin medverkan i programmet. Men det betyder inte heller att uppbrottet hade något med Let's dance att göra.

Hur som helst, vi reder ut relationerna som tagit slut efter, under, eller precis innan Let's dance.

Filip Lamprecht och Peg Parnevik bröt upp under Let's dance

Förra året var det Kristin Kaspersens son Filip Lamprecht som kammade hem vinsten i Let's dance tillsammans med sin danspartner Linn Hegdal. Det rådde inga tvivel om att de var favoriterna för tittarna hemma i tv-soffan, men det var inte bara det som skapade rubriker.

Annons

Filip var under sin medverkan tillsammans med ex-flickvännen Peg Parnevik, i alla fall som det verkade utåt – om man lyssnade på vad han svarade i intervjuer. Men Peg lös med sin frånvaro både i publiken och som stöd i sociala medier under tiden som Filip tog sig vidare lördag efter lördag i tävlingen, något som i sin tur skapade spekulationer och rykten kring att paret gjort slut.

Filip Lamprecht och danspartnern Linn Hegdal i Let's dance 2021.
Filip Lamprecht och danspartnern Linn Hegdal i Let's dance 2021.

I en intervju med P4 Extra kort efter Let's dance-finalen fick Filip Lamprecht frågan om det var så att de gjort slut eller inte.

– Jag kan säga emot det. Det är spekulationer, alltihopa. Det är ingenting som är nytt heller, det gillas att spekuleras och det är inte så dramatiskt, vi mår bra, svarade han och fick sedan den raka frågan om de fortfarande är ett par.

Annons

– Vi är fortfarande tillsammans, sa han då.

Men så visade det sig inte vara. För kort efter det bekräftade Filip och Peg att relationen fått ett slut – något som ska ha hänt långt innan dess.

Alexander Rybaks otrohet under Let's dance

År 2011 tävlade norska Alexander Rybak ihop med dansaren Malin Johansson. De båda hade partners hemma, men det hindrade inte ryktena från att hålla sig borta. Det hindrade inte heller Malin och Alexander att hålla sig borta från varandra. I norska pressen spreds bilder på Malin och Alexander där de kysste varandra på en nattklubb i Stockholm.

– Det finns inte mycket att förneka. Det var ganska dumt gjort av oss båda. Vi var inte så smarta. Vi båda har känslor för varsin annan partner, sa Malin Johansson till Aftonbladet i ett uttalande då.

Alexander Rybak och danspartnern Malin Johansson.
Alexander Rybak och danspartnern Malin Johansson.

Alexander lappade efter det ihop relationen med flickvännen Maria Strøm Slyngstad, men en kort tid efter det fick relationen ett slut.

Aron Anderson uppbrott precis innan Let's dance

Aron Anderson tävlar i årets upplaga av Let's dance.
Aron Anderson tävlar i årets upplaga av Let's dance.

Äventyraren Aron Andersson tävlar i årets säsong av Let's dance, ihop med danspartnern Jasmine Takács. Bara dagar innan premiäravsnittet av programmet så gick han ut och bekräftade att han separerat från Anja Malmberg, som han var i en relation med i åtta år. Det bekräftade han för nöjessajten Hänt, som var först med att rapportera om det.

Annons

Alice Stenlöf och Philip Wongs uppbrott efter programmet

Influencern Alice Stenlöf tävlade i Let's dance 2020, ihop med danspartnern Hugo Gustafsson. Vid tillfället hade Alice varit tillsammans med sin pojkvän Philip Wong i fem år. Men kort efter att hennes Let's dance-resa tagit slut gick hon ut med att relationen fått ett slut.

Alice Stenlöf tillsammans med sin danspartner Hugo Gustafsson inför premiären av Let´s dance 2020.
Alice Stenlöf tillsammans med sin danspartner Hugo Gustafsson inför premiären av Let´s dance 2020.

Det var då många som ville koppla ihop henne med danspartnern Hugo, men Alice förklarade att det bara var vänskap mellan dem.

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck höll separationen hemlig

Hanna Hedlund var en av de tävlande i Let's dance 2021, där hon dansade ihop med Tobias Wallin. I mitten av april blev det deras tur att lämna tävlingen.

Hanna Hedlund och danspartnern Tobias Wallin i Let's dance 2021.
Hanna Hedlund och danspartnern Tobias Wallin i Let's dance 2021.

I juni, bara veckor efter att Let's dance-säsongen tagit slut, gick Hanna Hedlund och Martin Stenmarck ut med att de valt att gå skilda vägar – redan ett halvår tidigare.

”Ja, allt har sin tid. Vi har levt separerade i över ett halvår och har beslutat oss för att fortsätta med det. Vi har funnits där och stöttat varandra i vått och torrt och det kommer vi alltid göra”, skrev de då i ett gemensamt uttalande.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons