Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Petra Mede om att leda Let’s dance som höggravid

15 mar, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Petra Mede om att leda Let’s dance som höggravid
52-åriga Petra Mede är gravid och aktuell som programledare för Let's dance under våren. Nu berättar hon om känslorna över att leda det direktsända programmet som höggravid.
Annons
TV: 5 saker du vill veta om Petra MedeBrand logo
TV: 5 saker du vill veta om Petra Mede

I helgen gick Petra Mede, 52, ut med att hon är gravid! Det var när Petra under lördagsmorgonen gästade Nyhetsmorgon som hon först berättade att det växer ett litet liv i hennes mage.

– Det återstår att se men jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt priviligerad. Man tar en dag i taget. Inget är självklart, en graviditet är aldrig självklar. Jag längtar till vi är i mål, sa hon då.

Så mår Petra Mede under graviditeten

Den Let's Dance-aktuella programledaren gästar nu Efter fem och berättar mer om graviditeten. Tävlingsprogrammet har premiär nu på lördag och tittarna har många lördagar framför sig med Let's Dance i tv-rutan, vilket innebär att Petra Mede som nu är gravid i sjätte månaden kommer att leda programmet som höggravid.

Annons

– Jag mår oförskämt bra. Man får ta en dag i taget naturligtvis, men jag har haft tur med att vara pigg och sådär, säger hon i programmet.

På midsommarafton är Petra Mede beräknad att föda, och finalen av Let's Dance går av stapeln månaden innan, i maj. Anledningen till att Petra valde att berätta om graviditeten nu är just på grund av att hon snart kommer att synas i direktsändning varje vecka.

Petra mede och David lindgren
Petra Mede leder Let's dance ihop med David Lindgren.

– Det blir ju Let’s Dance nu, och det var väl det jag kände att det var bra att annonsera det här så det inte blir massa underliga spekulationer om jag ätit för mycket eller så, säger Petra och konstaterar att magen kommer att växa under tidens gång, och att det kommer att bli en utmaning för personerna som varje vecka syr upp hennes klädsel i och med att hon kommer att ha nya mått varje vecka.

Petra Mede blev mamma efter 40

Petra Mede är sedan tidigare ensamstående mamma till dottern Adeleine, som hon har tillsammans med ex-partnern Mattias Günther. Sin förstfödda dotter fick Petra innan hon fyllt 43, och i sin självbiografi skriver hon om lättnaden över att hinna bli mamma innan dess.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnenBrand logo
Se också: 10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnen
Annons