Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför lämnade Karin Granberg SVT

08 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Karin Granberg
Hon hade varit tv-läkare i SVT:s klassiska Fråga doktorn – men när programmet kom tillbaka med en ny säsong i början av 2024 var Karin Granberg inte med.
I en intervju med Norran avslöjar Karin beslutet att lämna kanalen, och planerna med fästmannen.
– Det är ett beslut som vuxit fram, säger Karin Granberg till tidningen.
Annons
Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra

Karin Granberg dök upp som läkare i populära hälsoprogrammet Fråga doktorn bredvid programledaren Sofia Rågenklint 2019, och blev en populär SVT-profil under pandemiåren.

Men när det var dags för en ny säsong i början av året hade Sofia Rågenklint plötsligt en annan läkare hos sig i studion. Det visade sig då att Karin Granberg valt att lämna uppdraget.

– Det har varit lite ångestladdat med det kommer att bli bra. Det kommer att ge mer frihet till andra prioriteringar. Det är tråkigt men var sak har sin tid. Jag önskar min efterträdare all lycka, har hon sagt till tidningen Norran i januari.

Förlovad med kärleken – som bor i Australien

Karin har fortfarande en bra relation med SVT, och berättade för tidningen att det i slutändan var hennes beslut att lämna programmet.

Annons

– Det har ingenting med det att göra. All tv ser över sina prioriteringar men det har inget med mitt beslut att göra eller vår relation. Det är ett beslut som vuxit fram och det är olika anledningar till att jag kände att det nu är dags. Mitt kontrakt gick ut vid årsskiftet och jag hade tänkt fortsätta men förutsättningarna ändrades, säger hon i intervjun.

Något som kan ha spelat in är relationen med fästmannen Nic, som hon träffade när hon jobbade med Robinson på Fiji. Nic är från Australien, och i november 2023 friade han till Karin. I intervjun med Norran berättar Karin att hon ska använda sin tid till att umgås med fästmannen i Australien och arbeta mindre, samtidigt som hon fortsätter arbeta som läkare i Norrbotten.

– Vi delar värderingar om vad som är viktigt i livet. Nic är en generös människa, och jag känner mig så kravlöst bekväm i hans sällskap. Ibland får man bara surfa med i livet och se vad som händer, har hon sagt om fästmannen i Amelia.

5 saker du kanske inte visste om Susanne AxellBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Susanne Axell
Annons