Kate Middleton

Brittiska hertiginnan Kate Middleton, gift med brittiska prins William, går ofta klädd i propra blusar, snygga dräkter och feminina klänningar, och är uppskattad för sin eleganta stil. Hennes outfits blir ofta kopierade och artiklar med tips om hur man härmar hertiginnans stilfulla klädval avlöser varandra på de brittiska tabloidernas sajter.

Men nu verkar Kate ha fått något om bakfoten – eller så är hon mer ”fashion forward” än vad många tidigare trott, och väljer att gå sin egen väg. Den brittiska kungligheten har nämligen en favoritblus från lyxmärket Gucci, som hon tycker om att bära bak och fram, skriver Cosmopolitan.

Den lila knytblusen har knappar på ryggen och en knuten rosett framtill, med hög hals och skjortliknande ärmar med klädda knappar vid händerna. Men när Kate Middleton burit blusen har hon flera gånger haft den som en mer klassisk skjorta, med knapparna framtill i stället – även om dessa ofta täcks av den stora rosetten.

Kate Middleton har haft blusen från Gucci flera gånger

Kate Middleton hade på sig den lila blusen 2019 första gången, när hon besökte ett center för barn. Middleton matchade då med svarta byxor, en ljus skinnväska och utsläppt hår. När hon nyligen hade på sig blusen igen i en Instagramvideo där hon pratar om sitt engagemang med välgörenhetsorganisationen Early years, var den åter igen inramad av hennes ljusbruna hårsvall, och bars med knapparna fram även denna gång.

Men att Kate Middleton bär Gucci-blusen på sitt eget sätt, och inte följer klädmärkets ursprungliga tanke verkar inte spela någon roll. Som så ofta när kungligheter bär utmärkande plagg, så har blusen – som kostar drygt 14 000 kronor – nu sålt slut i den lila färgen hos Gucci.

Läs mer:

Malin Roos: Det är dags för prins Daniel att ta befälet i pandemin

Kändisfrisyren som flest kvinnor vill ha – hon toppar listan

Därför har Kate Middleton tagit av sig vigselringen

Utvald läsning

Femina