Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Kenzas oro för sonen Nikolas sömnproblem – veckor innan förlossningen

11 jan, 2021 
AvElin Jonsson
FotografTT/instagram
Kenzas oro för sonen Nikolas sömnproblem – veckor innan BF
Med 50 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum med sitt andra barn – kliver Kenza Zouiten Subosic ut och frågar andra mammor om tips och råd, eftersom hon är orolig över både sin och sonens sömn.
Annons
5 Saker du inte visste om KenzaBrand logo
5 Saker du inte visste om Kenza

Gravida Kenza Zouiten Subosic väntar sitt andra barn tillsammans med maken Aleks, och just nu är hon inne i vecka 34 med beräknat förlossningdatum 1 mars. Sedan tidigare har Kenza och Aleks lille sonen Nikola, som kom till världen sommaren 2019 – och i mars blir han storebror åt en liten pojke.

Efter en hel del krämpor under graviditeten låter Kenza nu sina följare veta att hon mår bra i kroppen, och att hon slipper smärtor. Däremot har hon mer sammandragningar än vad hon är van vid – vilket gör att hon är lite rädd över att förlossningen ska ske tidigare än planerat.

”...Men de tankarna hade jag förra gången också och gick över tiden så jag vet ju att jag med största sannolikhet inte kommer föda tidigare än BF haha. Iallafall inte tidigare än vecka 38 då bebisen är färdigbakad”, skriver hon på sin blogg samtidigt som hon förklarar att det nu är full rulle för familjen som planerar och förbereder för den lilles ankomst till världen. Hon meddelar bland annat att hon ska beställa en ny vagn, varma bebiskläder och att hon ska upp på vinden för att gräva fram Nikolas små bebiskläder som nu lillebror får ärva.

Annons

Kenzas vädjan till andra föräldrar

Men utöver fix och trix och allt som ska förberedas inför bebisens ankomst, så får Kenza inte nog med sömn. Detta då Nikola är inne i en väldigt mammig fas – där han näst intill bara tyr sig till henne. Vilket gör att hon oroar sig för hur det ska bli sen när lillebror kommer kräva så pass mycket uppmärksamhet, och nu frågar hon andra om tips.

”Sen ska vi bara försöka lösa ett sista problem……. Sömnen. Nikola är dessutom inne i en extremt mammig period så det är bara jag som får natta och trösta när han vaknar och är ledsen på natten. Vet inte riktigt hur det ska gå om jag har en bebis fastklistrad vid bröstet på natten sen? Tips någon? Har lagt allt mitt hopp i att så fort Nikola börjat förskolan (om 2 veckor!) så kommer han börja sova bättre. *hoppas hoppas hoppas* (ja sen vet jag att många barn börjar sova sämre när de börjat förskolan pga alla nya intryck osv, men det är jag inte orolig för eftersom att vi för det mesta redan har tuffa nätter.”, förklarar hon vidare på bloggen.

LÄS MER:

Annons