Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kirstie Alley är död – blev 71 år

06 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kirstie Alley
Älskade skådespelaren Kirstie Alley har gått bort efter en kort tids cancersjukdom, 71 år gammal.
Hon är mest ihågkommen från serier som Skål och filmen Titta, han snackar med John Travolta.
”Med Kirstie hade jag en av de mest speciella relationerna jag någonsin haft”, skriver John Travolta efter det sorgliga beskedet.
Annons
Kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
Kändisar som lämnat oss 2022

Det var natten mot tisdag, svensk tid, som Kirstie Alleys familj gav beskedet att den älskade Hollywood-stjärnan hade somnat in, 71 år gammal. Detta efter en kortare tids cancersjukdom.

”Vi är ledsna över att behöva meddela att vår fantastiska och kärleksfulla mamma har gått bort efter en kamp mot en cancer som nyligen upptäckts”, skriver familjen i ett inlägg på Instagram.

Vidare skriver de att den skådespelare var omgiven av sin familj under sin sista tid i livet.

”Hon var omgiven av sin närmaste familj och kämpade med stor styrka, så att vi inte behöver tveka kring hennes aldrig sinande levnadsglädje och glädje kring vilka äventyr som nu ligger framför henne. Oavsett hur ikonisk hon var på skärmen, så var hon ännu mer fantastisk som en mamma och farmor.”

Annons

Kirstie Alley hyllas av John Travolta

Kirstie Alley var en av 80- och 90-talets mest ikoniska tv-skådespelare, kanske främst ihågkommen för sin roll i humorserien Skål, för vilken hon också fick en Golden Globe. Under karriären fick hon också tre Emmys, två för rollen som Rebecca i Skål, och en tredje för tv-filmen David's mother.

Kirstie Alley spelade också i en rad olika filmer, bland annat i Titta, han snackar tillsammans med John Travolta. Efter att ha fått veta om stjärnans hastiga bortgång skrev John Travolta om sorgen, och hyllade sin forna motspelare i ett eget inlägg på Instagram.

”Med Kirstie hade jag en av de mest speciella relationerna jag någonsin haft. Jag älskar dig Kirstie. Jag vet att vi kommer att träffas igen”, skriver John Travolta.

Annons