Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Britt Eklands barn med Peter Sellers – så lever dottern Victoria

02 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Britt Ekland är inte bara världskänd skådespelare, hon är också mamma till tre barn.
Sitt första, dottern Victoria Sellers, fick hon med humorskådespelaren Peter Sellers 1965.
Genom åren har kändisdottern hamnat i en rad skandaler – så här lever hon i dag!
Annons
10 ikoniska bondbrudar – då och nuBrand logo
10 ikoniska bondbrudar – då och nu

Britt Ekland, 80, är en av Sveriges mest ikoniska Hollywood-skådespelare, som fortfarande är känd för sin medverkan i James Bond-filmen Mannen med den gyllene pistolen från 1974.

Men det var inte där Britts karriär började – hennes skådespelarliv i Hollywood fick sin start långt tidigare, när hon under 60-talet gjorde flera filmer med sin första make, skådespelaren Peter Sellers. Den brittiske skådespelaren är mest känd och ihågkommen för sina roller i Rosa pantern och Dr Strangelove eller: Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska bomben, där han blev Oscarsnominerad för den sistnämnda.

Annons
Britt Eklund med Victoria som bebis 1965.

Paret var gifta mellan 1964 och 1968, och fick tillsammans dottern Victoria Sellers, som föddes året efter Britts och Peters bröllop. Britt var bara 23 år gammal när hon blev mamma för första gången, och Victoria har i dag hunnit fylla 58 år.

Började ta droger när Peter Sellers dog

Att växa upp i rampljuset som dotter till två så kända skådespelare har inte varit helt enkelt för Victoria. I en intervju med Lotta Bromé 2014 berättade Victoria om sin uppväxt, och den känslomässiga misshandel som hennes pappa utsatte henne för.

Annons

– När pappa intervjuades i tv:n en gång och när jag satt och tittade i en tidning istället för på tv:n slog han sin drink i ansiktet på mig, en gin och tonic. När han var bra så var han bra och det gällde när han kunde gå in en någon roll. Annars var han inte bra, sa Victoria i intervjun.

Victoria Sellers dömdes till fyra månaders fängelse 1995.

När Victoria Sellers var 15 år gick hennes kända pappa bort, något som blev en stor chock för henne. Sorgen och förvirringen gjorde att tonåringen började missbruka droger.

Annons

– Jag var chockad. Jag började med droger. Jag har provat många olika droger. Det fick mig att känna mig bättre just då. Jag var inte säker på vem jag var. Min mamma var ofta borta och jag fick inte den uppmärksamhet jag behövde. Jag minns att jag gick in i garderoben i mammas hus i Bel Air en gång och tog på mig fem jackor, fyra par byxor och allt jag kunde få på mig. Sedan gick jag ner till barnflickorna i köket som stod och rökte men de såg mig inte ens. De tittade inte upp. De uppmärksammade mig inte alls.

Victoria Sellers 2014.

Så lever Victoria Sellers i dag

Victoria Sellers missbruk har gjort att hon flera gånger har hamnat i klammeri med rättvisan. Hon har både dömts för häleri och narkotikainnehav, och blev till slut av med sitt uppehållstillstånd i USA 2006.

Annons

Victoria och Britt har i dag en nära relation, och umgås när de kan. Men så har det inte alltid sett ut.

– Jag hade ingen kontakt med henne under de oroliga åren men nu kan jag prata med henne om allt. Jag är vuxen och jag är min egen person men vi är nära varandra.

Britt Ekland och Victoria Sellers 2017.
Annons