Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kolla in hemma hos Kikki Danielsson i Bollnäs

08 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSVT.
Kikki Danielsson är med i SVT-programmet Hjälp! Jag ska gå på opera med Rickard Söderberg.
I programmet kommer operasångaren hem till dansbandslegendaren, och man får en spännande inblick i hennes hus i Bollnäs.
Kolla in i stjärnans hem här!
Annons
Minns du vinnarna av Melodifestivalen?Brand logo
Minns du vinnarna av Melodifestivalen?

Kikki Danielsson, 68, är en av kändisgästerna i den nya SVT-satsningen Hjälp! Jag ska gå på opera med folkliga operasångaren Rickard Söderberg, som också kallas "Gaytenoren”.

I programmet tar Rickard med kändisarna in i sin värld, operavärlden, för att bryta fördomar med konstformen.

I det senaste programmet är det alltså Kikki Danielsson som gästar, och Rickard Söderberg åker hem till dansbandssångerskans hem i Bollnäs. Kikki bor i en tegelvilla på orten, och visar glatt upp sitt hem för kamerorna.

– Välkommen till mitt enkla tjäll, säger Kikki Danielsson glatt till Rickard Söderberg.

I artistens vardagsrum finns inte bara, som hos de flesta, en soffa och en stor tv – hon har också flera olika dragspel på golvet, och ett vitrinskåp med glasprydnader.

I trappen upp till övervåningen hänger det en stor samling guldskivor som Kikki Danielsson har samlat på sig under karriären.

Kikki Danielsson: Jag förstår inte opera

Att Kikki Danielsson tycker om färgen rosa är uppenbart när hon visar runt i sitt hem. I hallen hänger en tavla på en rosa blomma, och i flera rum är det rosa gardiner som gäller. Även ett av tidigare nämnda dragspel är rosa. Kikki har också rosa och lila tulpaner i vaser runt om i hemmet.

Annons

Kikki Danielsson konstaterar under Rickard Söderbergs besök att hon har väldigt svårt för operasång, och inte förstår vad det går ut på.

– Jag tycker att opera är väldigt konstgjort. De pratar ju såhär, säger Kikki Danielsson i SVT-programmet, och förställer sin röst.

Hon fortsätter:

– Vilket språk är det? Vad sjunger de om? Nej, jag har väldigt väldigt svårt. För mig är det inte njutbart. Det är teater som sjungs och då förstår inte jag.

Kolla in hos Kikki Danielsson här:

Kikki Daielssons hus från utsidan.
Kikki Danielsson visar sitt vardagsrum.
Annons
Artistens musikhörn i vardagsrummet.
Kikki har många guldkskivor.
Kikki Danielssons sovrum har rosa gardiner och hjärtan.
Annons
Annons