Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

På spåret-programledarnas relation bakom kulisserna

24 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kristian Luuk och Fredrik Lindström i På Spåret.
Kristian Luuk och Fredrik Lindström har lett På spåret tillsammans i 15 år, och har inga planer på att sluta.
Nu berättar Kristian Luuk om duons relation bakom kulisserna, som tittarna inte får se.
– Gör man det här så tätt, år efter år, går man igenom varandras jobbigaste och gladaste stunder, säger Kristian Luuk till Expressen.
Annons
Historiequiz med Simon J. BergerBrand logo
Historiequiz med Simon J. Berger

I 15 år har Kristian Luuk och Fredrik Lindström varit programledare och domare i På spåret, efter att ha axlat den tunga manteln från Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg. Än så länge är Luuk inte i närheten av Oldsbergs programledarrekord på 22 år, men han har inga planer på att lämna det roliga jobbet i SVT.

– Det känns nästan overkligt, och väldigt roligt på samma gång. När vi tog uppdraget var det nog ingen av oss som tänkte att vi skulle hålla på i 15 år. Nu känns det som man skulle kunna köra många år till, säger Kristian Luuk i en intervju med Expressen.

På fredagskvällarna får tittarna se hur Kristian Luuk och Fredrik Lindström smågnabbas, retas och skojar bakom skrivbordet i På spåret-studion. Men är de lika goda vänner privat som framför kamerorna?

Annons

Ja, om inte bättre, menar Kristian Luuk.

– Vi är så bra kompisar, säger programledaren till Expressen.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström gör På spåret 2023.
Kristian Luuk och Fredrik Lindström har gjort På spåret sedan 2009.

Kristian Luuk om Fredrik Lindström: ”En jättebonus”

Han kallar vänskapen för ”en riktig bromance”, och konstaterar att Fredrik Lindström är en av hans bästa vänner även när kamerorna stängs av och det är dags att åka hem till Stockholm. Under åren har de två gått igenom mycket tillsammans.

– Jag skulle säga att det är en av mina absolut närmsta vänner. Gör man det här så tätt, år efter år, går man igenom varandras jobbigaste och gladaste stunder. Vi växer ihop och peppar varandra. Det är en jättebonus att få jobba med en av sina bästa vänner, säger Kristian Luuk till tidningen.

Kristian och Fredrik har känt varandra sedan 90-talet, och arbetat ihop under stora delar av sina långa karriärer. I en tidigare intervju har Fredrik Lindström sagt att de kompletterar varandra.

– Du var ordningsman och programledare och jag mer spontan, som spånade och skenade i väg, har Fredrik Lindström sagt om inspelningarna av humorprogrammet Hassan.

Annons