Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kristin Kaspersen om kravet på sönerna Leon Fahlén och Filip Lamprecht

06 jul, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Kristin Kaspersen om kravet på sönerna Leon Fahlén och Filip Lamprecht
Nu berättar Kristin Kaspersen om kravet på sina söner Filip Lamprecht och Leon Fahlén, som gjort att de sköter sig och tar sitt ansvar.
Annons
TV: Se fem snabba frågor med Filip LamprechtBrand logo
TV: Se fem snabba frågor med Filip Lamprecht

Kristin Kaspersen är mamma till två, sönerna Filip Lamprecht och Leon Fahlén. Filip har hunnit fylla 24, och Leon är 17.

I ett avsnitt av sin podcast Nyfiken på gästas Kristin av Christina Schollin och hennes dotter Pernilla Wahlgren. De tre diskuterar och resonerar en hel del kring föräldraskap, något som de senare åren inneburit en omställning för Kristin.

– Jag är i en period just nu där jag har en vuxen, och en snart vuxen. Och att gå i från att vara småbarnsföräldrar... det blir en annan typ av mammaroll. Där jag känner att man måste få lite tid att förstå hur man ska hantera den, säger Kristin om hur hon upplevt att barnen gått från små till stora. Hon fortsätter:

– Jag tycker att det är superhärligt att se att de är stora, att de ska få leva sitt liv. Det är jättehärligt att få mera egentid, men samtidigt så blir det också lite tomt.

Annons

Kristin Kaspersen uppmanar sönerna att sköta sig

När Kristin Kaspersens söner kom upp i åldrarna och började hänga runt med kompisar så hade hon ett krav för att det skulle få ske.

– Jag brukar säga till mina söner att ”ni bestämmer själva hur mycket ni ska få gå ut, sköter ni er, så får ni gå ut. Om ni talar om varit ni är någonstans och kommer hem i tid, då får ni fortsätta gå ut. Men om det är så att ni inte gör det, då kan ni stanna hemma med mig. Det gör ingenting för mig, då får jag sällskap. Men det är ju väldigt tråkigt för er”.

Det har funkat hemma hos familjen

Och den taktiken har fungerat hemma hos familjen, Kristins uppmaning till sönerna har fått de att ta sitt ansvar.

– Då har det blivit faktiskt att de alltid hör av sig, berättar var de är någonstans och kommer hem i tid. Och kommer de inte hem i tid så sms:ar de innan, säger Kristin.

TV: Se 10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
TV: Se 10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen
Annons