Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kristin Kaspersen visar upp mamma Lill-Babs hus – efter renoveringen

16 aug, 2021 
AvElin Jonsson
FotografTT/Instagram
kristin kaspersen med mamma Barbro Svensson.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson byggde huset i Järvsö 1973, och nu har dottern Kristin Kaspersen valt att göra en liten renovering. Se resultatet här!
Annons
TV: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom årenBrand logo
TV: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom åren

I mitten av sommaren påbörjade Kristin Kaspersen, 51, en storslagen renovering av framlidna mamma Barbro ”Lill-Babs” Svenssons hus i Järvsö. Tidigare visade Kristin Kaspersen upp bilder från den pågående renoveringen och nu berättar hon att köket är klart samtidigt som hon visar upp resultatet på det sprillans nya köket.

”5 dagar att installera allt. Hantverkarna har även fixat med målning, el och VVS. Stor lycka att få flytta in i köksskåpen igen. Utrymmet i lådorna är fantastiskt och att äntligen ha ett kryddskåp känns så härligt. Den stora kylen kommer passa oss perfekt och den magiska spisen med inbyggd fläkt lyfter verkligen köket. Nu återstår bara att snickaren och målaren ska göra sitt jobb runt omkring”, skrev Kaspersen på sina sociala medier i juli månad samtidigt som hon visade upp bilder från renoveringen av köket.

Annons

Lill-Babs tidigare hem har fått nytt liv

Nu har vi då även ett resultat! Och Kristin Kaspersen gör klart att renoveringen ändå skett med en försiktig hand då köket fortfarande osar av mamma Lill-Babs ande.

”Det nya känns fortfarande som mammas kök men med mer plats, smartare lösningar och en stor kyl och frys! Lycka! När vi är många här blir det sån skillnad när det är mer praktiskt. Mer bänkyta, diskmaskinen flyttat till under diskbänken och spisen med fläkt gjorde att vi fick extra skåp där den gamla fläkten var. Nu ska vi bara sätta upp lite tavlor som ni ser på en av bilderna. Det är mormor, moster Birgitta och Mamma. Kvinnliga förebilder som var mästare i köket och alltid höll dörren öppen för alla. Så glad för att köket har fått nytt liv!”, berättar Kaspersen nu på sina sociala medier.

Annons

Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort 2018

Kristin Kaspersens mamma och hela Sveriges Lill-Babs gick tragiskt nog bort 2018 efter en tids sjukdom, och än idag sörjs hon av många. Döttrarna Malin Berghagen och Monica Svensson och Kristin Kaspersen skrev då ett inlägg på Instagram och berättade om den sorgliga nyheten.

”Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma”, stod det bland annat i inlägget som fortsatte:

Annons

”Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita”.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson liv i huset på Järvsö

Lill-babs hem i järvsö
Hemma hos Barbro "Lill-Babs" Svensson i huset i Järvsö 2008.
Hemma hos Lill-Babs, Barbro Svensson, i Jrvs 2015-06-23(c) Pernilla Wahlman / IBL Bildbyr
Solstrålen Lill-Babs utanför sitt hus i Järvsö.
Annons
Barbro Svensson, "Lill-Babs", sngare Sverige bygger hus p en sluttning ver Ljusnan, i sllskap har hon mamma Brita Svensson t v, dottern Monica Svensson t h och dottern Malin Berghagen. Familjen1973-03-08(c) SCHREIBER BO / Aftonbladet / IBL Bildbyr* * * EXPRESSEN OUT * * *AFTONBLADET / 2186
Lill-Babs under bygget av huset i mars 1973, här tillsammans med sin mamma Brita Svensson och (TV) dottern Monica Svensson och dottern (TH) Malin Berghagen.
Barbro Svensson, "Lill-Babs", sngare Sverige. Lill- Babs bygger hus i Jrvs, pratar med gnget som bygger huset, frn vnster Mrten Mrtensson, elektriker, Fride Hk, elektriker, Erik Eriksson och Wallberg, elektriker. De str i det rum som r det blivande kket.1973-03-08(c) SCHREIBER BO / Aftonbladet / IBL Bildbyr* * * EXPRESSEN OUT * * *AFTONBLADET / 2186
Här står hon tillsammans med gänget som byggde huset i det då blivande köket – som nu fått sig en liten uppfräschning!
Annons
TV: Se 10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
TV: Se 10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen
Annons