Malin Berghagen och Kristin Kaspersen
Till minne av Barbro "Lill-Babs" Svensson
1:21

Efter reklamen: Till minne av Barbro "Lill-Babs" Svensson

(1:21)

Slå på ljud

För Nemo Hedén berättar hon att systrarna kom varandra nära redan som barn i och med den speciella situation det innebar att ha en mamma som var Lill-Babs med hela svenska folket. Behovet av varandra har under åren utvecklats eftersom de numera delar flera nyanser av kändisskapet och allt som kommer med det. Inte bara som döttrar till Lill-Babs, utan med egna framgångsrika mediakarriärer.

Femina utser månadens stilikon: Lill-Babs

”Jag är extremt mycket storasyster”

Trots att systrarna nu är medelålders finns spåren av lillasyster/storasyster-relationen kvar.

– Jag är extremt stolt över Kristin och det hon åstadkommer. Jag är också extremt mycket storasyster med henne – jag är konstant orolig, berättar hon i podden.

– Men hon är också min utmaning, för hon är fortfarande min lillasyster och jag kan triggas av saker hon gör som egentligen handlar om när vi var små. Alla som har en lillasyster eller lillebror vet vad det innebär.

Ibland behöver systrarna ett break för att ”stå för sig själva.” som hon beskriver. Men de finns alltid där för varandra.

– Om jag ringer och säger ”jag behöver dig nu”, då sätter hon sig på ett plan eller i sin bil och släpper allt.

Saknaden efter pappa Lasse Berghagen

Malin Berghagen och pappa Lasse

Idag har Malin och pappa Lasse en jättefin relation.

Malin berättar också om relationen till pappa Lasse Berghagen, som bara var 19 år gammal då han träffade Lill-Babs, och 23 när de skildes. Uppbrottet resulterade i en period med mycket fest och han var mycket frånvarande från sin lilla dotter.

– Han liksom sprang åt andra hållet, så långt bort från mamma det bara går. Vilket jag har full förståelse för eftersom hon mer eller mindre krossade hans hjärta.

– Det skapade en konstant saknad i mig som tog några år att faktiskt förstå vad den kom ifrån, fortsätter Malin Berghagen.

Nu har de två sedan många år en mycket fin och nära relation, och delar ett stort intresse för kultur och andlighet, berättar hon.

– Det är liksom min själ pappa står för på något sätt.

Hela avsnittet med Malin Berghagen kan du höra här.

Malin Berghagens barn har vuxit upp – så ser de ut i dag

Foto: TT

Mest läst