Kylie Minogue: "Abba är perfektion"
Slå på ljud

Abba fortsätter sitta på topp. Än i dag, 45 år efter det internationella genombrottet med Waterloo, ses Abba fortfarande som ett av de främsta banden genom tiderna världen över, och fortsätter inspirera musikikoner.

En av dem är albumaktuella Kylie Minogue, som nyligen blev den första kvinnliga artisten att ha albumettor över fem decennier – Minogue slog igenom på 70-talet.

I fredagens Skavlan hyllar hon Abba som en av sina inspirationskällor.

– Vad är din relation med Abba, Kylie, undrar Fredrik Skavlan.

Can't get you out of my head-stjärnan minns hur hon som barn lekte Abba.

– Jag var 10 år 1978, och Australien var deras första internationella succé. De var enorma. Jag hade låtsaskonserter och tyckte såklart att jag skulle vara Agneta, eftersom hon var blond. Abba forever, säger hon i Skavlan.

Kylie Minogue: Vi bugar för Abba

Artisten konstaterar att hon tycker att Abbas musik är perfekt, och att det fortfarande är viktig musik i hennes liv.

– Jag parafraserar en musikrecensent nu, men han sa att om man plockade isär en Abba-skiva så skulle man sätta ihop den på exakt samma sätt igen, för de är perfektion. Jag tyckte det var så smart. Vi bugar alla ner på Abba-altaret, helt klart, säger Kylie Minogue i Skavlan.

Även Foo Fighters-sångaren Dave Grohl älskar Abba – och erkänner att de redan i Nirvana inspirerades av det svenska popundret.

– Jag minns att Nirvanas biografi, det vi skickade ut till alla för att förklara vårt band, jag tror vi sa att vi var en kombination av punkrockbandet Black Flag och Abba. Abba har alltid varit en stor del av alla våra liv. Vi älskar Abba.

Läs mer:

Det har (äntligen!) släppts en jullåt för hundar – lyssna här

Peg Parneviks ärliga ord om relationen med svärmor Kristin Kaspersen

Svenska Angelica fick sin identitet stulen – får nu hjälp av Dr Phil

Mest läst