Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Läckbergs enorma miljonsuccé

22 okt, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Camilla Läckberg har gått ihop med Henrik Fexeus för att skriva en deckartrilogi.
Fastän det dröjer ett år till den första boken har släppts är succén redan ett faktum – författarduon har fått förskott på 100 miljoner kronor sedan de sålt rättigheterna utomlands.
– Vi kan inte kommentera siffror, men mottagandet har varit fantastiskt, säger Lili Assefa Wolf till Expressen.
Annons
Så mycket tjänar de kvinnliga programledarnaBrand logo
Så mycket tjänar de kvinnliga programledarna

Stjärnförfattaren Camilla Läckberg och mentalisten Henrik Fexeus har slagit sina påsar ihop och skriver en deckartrilogi tillsammans.

Och det går redan bra för duon, trots att den första boken inte kommer förrän om ett år. Enligt uppgifter till Expressen har Fexeus och Läckberg sålt rättigheterna utomlands och fått förskott på 100 miljoner kronor tillsammans.

Trilogins första del heter Box, och ska handla om polisen Mina Dabiri och mentalisten Vincent Walder som jobbar i nutida Stockholm, och tillsammans ska lösa mord med till synes magiska inslag.

Läckbergs miljonvinst - plockade ut 12 miljoner kronor

Camilla Läckbergs pressansvarige Lili Assefa Wolf vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi kan inte kommentera siffror, men mottagandet har varit fantastiskt, säger hon till Expressen.

Camilla Läckberg är minst sagt produktiv. Senast har hon skrivit manus till såpan Lyckoviken som nyligen hade premiär på Viaplay och TV3. Förra året drog hennes företag Camlac AB in 31,5 miljoner kronor, och författaren gjorde en utdelning på 12 miljoner kronor.

Henrik Fexeus är inte lika välkänd för allmänheten, men har bland annat varit med i SVT-serien Hjärnstorm, och suttit i juryn för Talang på TV4.

Läs mer:

Annons