Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Läckbergs nya pandemifilm Glaciär – här kan du se den

04 feb, 2021 
AvNina Nyström
Alexander Karim och Lena Endre i en pool med glasvägg
Camilla Läckbergs Lyckoviken har blivit en stor publiksuccé och nu i vår är det premiär för hennes första film: Glaciär – en film om kärlek och pandemi. Här är allt vi vet om filmen.
Annons

Camilla Läckberg – om näthatet och systerskapetBrand logo
Camilla Läckberg – om näthatet och systerskapet

Världen är mitt uppe i en pandemi (hög igenkänningsfaktor) och karaktärerna tvingas att göra valet mellan kärleken och livet. Så beskrivs filmen Glaciär, med Lena Endre och Alexander Karim i huvudrollerna.

Vad handlar Glaciär om?

Så här beskriver produktionsbolaget själva filmen:

”Världen befinner sig i kaos. Hälften av mänskligheten har dött i en pågående pandemi. All mänsklig kontakt är förbjuden. Militären övervakar gatorna och människor som ses ute riskerar att bli beskjutna. De som har råd kan ta in på exklusiva karantän-hotell för att hålla sig 100 % isolerade. En före detta läkare (Lena Endre) har redan befunnit sig tre månader på ett sådant hotell när en pastor (Alexander Karim) checkar in. Efter att av misstag ha sprungit på varandra inleder de en oskyldig relation som snabbt utvecklas till att bli en hemlig och socialt distanserad romans. Det dröjer inte länge förrän de står inför valet att följa sina hjärtan för kärleken eller slåss för överlevnad.”

Annons

Camilla Läckberg om Glaciär

Camilla Läckberg själv säger i ett pressmeddelande:

Glaciär är en kärlekshistoria som utspelar sig under en pandemi, och inspirationen kommer förstås från det vi alla har upplevt det senaste året, men i en något uppskruvad version. Det är ju min första filminspelning någonsin och jag är så golvad av alla talanger både framför och bakom kameran. Det har varit en ynnest att få se Lena Endre och Alexander Karim agera och Baker Karim regissera. Hela teamet har jobbat stenhårt, dag som natt, medan manuset växte fram eftersom. Jag är väldigt tacksam över att ha fått göra detta och nu hoppas jag att alla tittare kommer att älska filmen."

Var och när har Glaciär premiär?

Inspelningarna i Stockholm slutfördes sent förra året och Glaciär kommer att ha premiär på Viaplay senare i vår.

Foto: NENT Group

LÄS MER:

Annons