Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Laila Bagge om att växa upp med en svårt sjuk mamma

16 feb, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Laila bagge
När Laila Bagge var tio år blev hennes mamma svårt sjuk i blodcancer. I Svenska powerkvinnor berättar hon nu om hur hennes uppväxt påverkades av mammans sjukdom.
Annons
Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla LäckbergBrand logo
Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla Läckberg

I tv-serien Svenska powerkvinnor på Viaplay och TV3 får vi följa Camilla Läckberg, Laila Bagge, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Antonija Mandir och Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh i deras vardag med allt vad det innebär.

Seriens andra säsong har nyligen haft premiär, och i ett nytt avsnitt berättar Laila Bagge om sin svåra uppväxt med en mamma som var svårt sjuk i cancer.

Laila Bagges mamma led av blodcancer

– Min mamma hade en form av blodcancer. Så när jag var tio år fick jag reda på att hon kan dö i stort sett inom sex månader. Det var väldigt kort, säger Laila Bagge i programmet, och vi ser henne samtidigt sitta och samtala med sina syskon som hon förklarar att hon är extra nära just av anledningen att de när som helst kunde förlora sin mamma som små.

svenska powerkvinnor
Laila Bagge, Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Camilla Läckberg på premiären av Svenska powerkvinnor.

Laila Bagge tog ett stort ansvar för sina syskon och för att hjälpa sin mamma så gott hon kunde.

– Redan där som tioåring satt jag och tänkte på hur jag skulle lösa att ta hand om alla mina syskon, så vi kunde bo tillsammans i ett hus.

Annons

Men det blev tack och lov inte så som familjen först fruktat. I och med att det kom mediciner, levde Lailas mamma betydligt längre än vad läkaren först sagt. Hon blev 61 år gammal.

– Hade jag vetat det då, hade jag inte behövt leva med den här rädslan att ständigt förlora mamma. Nu hann jag ju bli vuxen, säger hon i programmet.

Sorgen över mammans bortgång

Det var i samma veva som Laila Bagge medverkade i Let's dance under våren 2009, startade sin romans med Niclas Wahlgren som senare blev hennes make, och florerade på var och varannan löpsedel som hennes mamma började bli sämre – något som senare samma år ledde till att hon gick bort.

– Jag hade precis träffat Niclas när mamma blev sämre. Han fanns där från början vilket gjorde att vårt förhållande prövades från alla håll. Pressen från mediebevakningen och situationen med min mamma. Ingen optimal situation, direkt, sa Laila Bagge till Aftonbladet ett år senare.

niclas wahlgren och laila bagge
Niclas Wahlgren och Laila Bagge under tiden de var gifta.

Lailas mamma han gå bort innan hon fick sitt andra barn, sonen Kit som hon har ihop med Niclas Wahlgren, och hon har tidigare berättat om sorgen över att hennes mamma aldrig hann träffa honom.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons