Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Miljontals spelningar på Spotify – nu debuterar Lancelot Hedman i Melodifestivalen

15 feb, 2022 
Lancelot Hedman
Miljontals lyssningar på Spotify, flera tv-program och ett händelserikt kärleksliv – kändissonen Lancelot "Lance" Hedman Graaf har hunnit med en hel del på sina 21 år. På lördag tävlar han för första gången i Melodifestivalen – som soloartist.
Annons
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

Magdalena Graaf och Magnus Hedmans son Lancelot Hedman Graaf är en av artisterna som tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling på lördag. Han är sedan tidigare välkänd inom musiken med duobandet Lance och Linton – men nu gör han debut på melloscenen som soloartist.

Ett välkänt ansikte i tv-rutan

Lancelot har medverkat i flertalet program under åren och under 2019 lanserades hans egna realityprogram Lance vs. livet. Där fick vi följa hans liv som kändisbarn, drömmen om musikkarriären, thaiboxning och allt som rymmer i en 18-årings liv. Under 2019 medverkade han även i Let's Dance där han och Linn Hegdahl dansade hem en tredje plats.

Lance Hedman i Let's Dance 2019
Lance kom trea i Let's Dance 2019. Han dansade tillsammans med Linn Hegdahl.

Två år senare dök han upp i tv-rutan igen, dock i ett helt nytt format. I tv-programmet Behandlingen fick vi träffa Lancelot och fem andra kändisar som pratade om deras beroendeproblematik och psykiska ohälsa.

Annons

”Jag har använt olika substanser för att kunna leva med mig själv och klara av dagen, det har nästan i hela mitt liv varit mitt sätt att hantera mina känslor. Egentligen handlar det om att jag flyr känslorna med hjälp av substanser. Och jag hoppas innerligt att ni som ser detta program vågar söka hjälp eller vågar prata med en förälder för att få chansen till hjälp och ett bättre liv", skrev Lancelot i ett inlägg på Instagram i samband med programmet, något Femina tidigare skrivit om.

Magdalena Graaf, Magnus Hedman och Lance Hedman
Lancelot är son till före detta kändisparet Magdalena Graaf och Magnus Hedman.

Musikkarriären tog fart – hyllningslåt till brodern

Lancelots musikkarriär tog fart på allvar när han, tillsammans med vännen Linton, släppte låten Sunshine. Låten har i skrivande stund över 15 miljoner lyssningar på Spotify och är en hyllning till personer i deras närhet som gått bort.

Annons

Lancelot förlorade 2014 sin 19-åriga bror Isak och har öppnat upp sig om sorgen i både intervjuer och tv-program.

– Hans död påverkade mig brutalt så klart. Jag var ju ung och i en sårbar ålder när han dog. Det var två år där efteråt som var misär, har Lance tidigare sagt till Aftonbladet.

Sedan dess har duon släppt flera låtar och senaste året har Lancelot även debuterat som soloartist. Under 2021 släppte han låtarna Fördärvad och Desdemona.

Lancelot och Linton musikduo
Duon släppte succéhiten Sunshine 2019.

Visar upp nya flickvännen på Instagram

Under 2020, när pandemin precis hade slagit till, förlovade sig Lancelot med sin dåvarande flickvän Emilia Lantz. Dock höll bara förlovningen i ett år. I podcasten Dagen efter med Lance och Linton bekräftade Lance uppbrottet nästan exakt ett år efter att förlovningen ägt rum. I dag har han en ny flickvän och postade under hösten en kärleksbild på Instagram.

Tävlar i Melodifestivalen med egenskriven låt

Nu är Lancelot aktuell som soloartist i Melodifestivalen 2022 med låten lyckligt slut. Låten har han skrivit själv tillsammans med låtskrivaren och producenten Niklas Carson. Han medverkar i deltävling tre som sänds lördagen 19 februari på SVT.

Annons