Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lars Lerin om dagliga bråken med maken Junior

19 sep, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
junior och lars lerin
Konstnären Lars Lerin lever sedan 12 år tillbaka med maken Junior. Men de dagliga bråken tär på honom, berättar Lerin i en ny intervju.
Annons
TV: Lars Lerin ansökte om skilsmässa – drog tillbaka ansökan dagar senareBrand logo
TV: Lars Lerin ansökte om skilsmässa – drog tillbaka ansökan dagar senare

År 2007 träffades Lars Lerin, 67, och Manoel ”Junior” Marques, 44, på nätet. Två år senare hade brasilianske Junior flyttat in hos Lars i Värmland och de två var nu äkta makar. I vintras kom nyheten om att Lars Lerin hade ansökt om skilsmässa – och några dagar senare ångrat sig.

”Hej bästa domstol, Ursäkta - jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag ... ljus hälsning Lars Lerin”, skrev han i ett mejl till Värmlands tingsrätt som snart blev allmänt känt.

– Jag vill inte gå in på det så mycket. Jag fick för mig att jag skulle ha ett annat liv helt enkelt. Sen fick jag sån ångest, förklarade Lars sedan i NWT.

För samma tidning berättar konstnären nu om hur paret hanterar sina dagliga duster.

Annons

Bråkar varje morgon och kväll

– Varje morgon och avslutning ingår det att Junior och jag ska ha en dust. Vi sätter det lite på sin spets och det blir lite improvisation. Jag tycker inte om det. Jag vill inte ha någon dramatik i mitt liv, säger Lars Lerin till NWT apropå att han och Junior snart är aktuella med ett nytt SVT-program där bråken kommer finnas med i handlingen. Lars fortsätter:

– Jag är väldigt noga med att inte nappa på någon irritation hos till exempel honom, utan då försöker jag hellre släta över, för jag vet ju att det går över. Det är snabba kast med känslor i Brasilien och jag är mer långsint! Man måste se till att vardagen flyter på så gnisselfritt som möjligt.

Spenderade flera månader isär

Lars och Junior har två gemensamma barn, Rafael, 5, och Gabriel, 4. I samband med coronapandemins utbrott februari 2020 blev Junior och barnen fast i Brasilien dit de åkt på semester. Lars som åkt tillbaka till Sverige tidigare fick sedan vänta i flera månader på att maken och barnen skulle kunna och våga resa hem.

Annons

– De har inte vågat komma hit heller, Junior blev så rädd, sa Lars Lerin när han i juni samma år gästade podcasten Läget med Sigge Eklund.

– Trump skämde ju ut Sverige så väldigt, det var på nyheterna i Brasilien också att Sverige var det farliga landet, så han tordes inte komma hit, förklarade han.

Skildrar livet efter missbruk

Lars Lerin levde länge med ett alkoholmissbruk. Hans nya serie på SVT handlar om livet efter ett beroende och risken för att falla tillbaka.

– Jag är väldigt tacksam för att jag får ha mitt liv nu, och att jag kan ta vara på det, säger Lars Lerin till SVT Nyheter om kommande serien.

Foto: TT

TV: Veckans snackisar du inte vill missaBrand logo
TV: Veckans snackisar du inte vill missa
Annons