Trendar: InredningMat och dryckResor

Kändisarnas bästa tips: Så håller vi kärleken vid liv

22 jan, 2021 
AvStina Dahlgren
Lars Lerin och Junior, Efva Attling och Eva Dahlgren, Marie och Gustav Mandelmann
Vad är egentligen knepet för att få ett långt och lyckligt förhållande? För den som eftersträvar just det kommer här kändisarnas allra bästa kärlekstips.
Annons
5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021Brand logo
5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021

Några älskar singellivet och att dejta runt, andra uppskattar egentid eller hänger helst med vänner, och andra drömmer om ett långt och härligt förhållande. Tillhör du den sista kategorien ska du definitivt fortsätta läsa. Här är nämligen kändisarnas allra bästa tips för att få kärleken att hålla:

Maria och Kamran Montazami

Maria Montazami träffade Kamran Montazami i slutet av 80-talet när hon åkte till USA för att jobba som au pair. De gifte sig 1990 och har hunnit få fyra barn ihop. Maria har många gånger varit öppen och ärlig med att deras äktenskap inte alltid har varit en dans på rosor. Paret har genomgått ekonomiska kriser, otrohetsaffärer och distansförhållande när Maria befann sig i Sverige under flera månader för att spela in Let's dance.

Annons

Trots det har Hollywoodfrun alltid varit säker på att det är Kamran hon ska bli gammal med. De har lovat varandra att aldrig skilja sig och de har regelbundna familjeråd hemma för att prata ut om saker som gnager. Hennes bästa kärleksråd är att skippa svartsjukan:

– När jag och Kamran var unga och kanske hade sett fram emot en rolig fest jättelänge, så kunde hela festen bli förstörd för att vi tjafsade och var svartsjuka. Mitt bästa tips är därför: lägg svartsjukan på hyllan så fort som möjligt, säger hon till Allas.

Anders Lundin och Kerstin Ryhed Lundin

Programledaren och sångerskan har varit gifta sedan 2003 och har två barn ihop. I en intervju i podcasten Nemo möter en vän säger han att det bland annat är kärleken till barnen som har gjort att han och Kerstin fortfarande håller ihop.

Annons

– Vi var knutna med den kärleken till det där, att stå och titta på en fotbollsplan ihop. Det är ju också oerhört starka band, som för folk mest kanske. Sen så klart att vi har emellanåt väldigt roligt.

Marie och Gustav Mandelmann

Tv4-profilerna och svenska folkets favorit-bönder har varit tillsammans i över 30 år. Deras knep för att hålla kärleken vid liv är att verkligen vårda den aktivt.

– Vi sjunger tillsammans, lagar goda middagar, försöker ta oss tid för varandra, säger Marie Mandelmann i en intervju med Allas.

En gång i veckan ser de till att göra något på tu man hand, helt utan tv-kameror och andra inblandade.

– Så att man kan prata om hur man mår och hur man har det, säger Marie.

Ernst och Ulla Kirchsteiger

De träffades när de var 17 år gamla. I dag är Ernst och Ulla Kirchsteiger 63 och fortfarande kära och lyckliga. Enligt Ernst är hemligheten bakom en lång relation att aldrig sluta vara romantiska mot varandra.

Annons

– Om man börjar tänka ”skit samma” så skiter man till slut i allt, säger han till Expressen.

Paret har även förnyat sina löften till varandra, något han varmt rekommenderar.

– Det är ett bra knep för att undvika slentrian i ett förhållande. För mig och Ulla var det ett sätt att förstärka vår kärlek ännu mer, säger Ernst.

Lars Lerin och Junior

2009 gifte sig den värmländska konstnären Lars Lerin med den karismatiska fotografen Manoel ”Junior” Marques Lerin. Många har ställt sig frågan hur paret kan vara tillsammans när de är så olika, men det är just det som är deras styrka menar Lars.

– Jag tror faktiskt att jag och Junior är olika i allting, konstaterar Lars. Det enda vi har gemensamt är att vi båda två är så udda som personer och att vi accepterar varandras olikheter. Junior har sina intressen och jag har mina, vilket vi båda respekterar. Emellanåt kan vi vara väldiga ovänner och skrika och skälla, men vi går aldrig över gränsen och börjar kränka varandra, berättar konstnären för Icakuriren.

Lasse och Eva Berghagen

Paret Berghagen har varit gifta i drygt 45 år. Förutom att de är äkta makar är de också arbetskamrater, en viktig del i deras långa äktenskap tror Lasse.

Annons

– Att båda är engagerade i min musikkarriär är jag övertygad har betytt mycket för kärleken också. Just det där att jag och Eva, precis som Björn Skifs och hans fru Pernilla, både lever och jobbar så nära ihop. Vi drar liksom åt samma håll hela tiden, säger han till Allas.

Eva har skött alla förfrågningar, bokningar och annat viktigt under åren så att Lasse har kunnat ägna mer tid åt att skriva.

– Vi har haft tur som träffade varandra. Vår kärlek har hela tiden besvarats och vi trivs jättebra tillsammans – även om hon har ett hetare temperament än jag. Egentligen har jag inget recept för hur man får ett långt äktenskap, mer än att man måste låta varandra växa. Jo, att pussa varandra – mycket och ofta, och att aldrig somna osams.

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge kände varandra i 16 år innan de blev ett par. För Hemmets journal berättar hon om deras första möte:

Annons

– Första gången vi träffades var på en middag hemma hos Anders tillsammans med några andra vänner. Jag var då gift och hade med mig min lilla son Daniel. Jag minns att det var något speciellt med Anders eftersom han direkt dök ner på golvet och lekte med Daniel medan alla andra vuxna satt och åt middag. Jag insåg att han är en person med ett stort hjärta.

De har många olikheter, men även många likheter. En sak de har gemensamt är deras humor.

– Vi kan vakna klockan sju och skoja på olika dialekter och vi skrattar från morgon till kväll. Att ha kul ihop är viktigt i en relation, tycker vi, säger de till Hemmets journal.

När de får frågan vad som är kärnan i en kärleksfull relation är de säkra på sitt svar:

– Humor och kommunikation. Och varsin toalett!

Efva Attling och Eva Dahlgren

Ett av Sveriges hetaste kändispar är Efva Attling och Eva Dahlgren som varit gifta i 25 år. Kärleken mellan smyckesdrottningen och popstjärnan är fortfarande stark trots deras olikheter.

Annons

– Ja, jag brukar kalla oss för gräsklipparen och Ferrarin. Det är jag som är gräsklipparen – den långsamma, säger Eva Dahlgren till Damernas värld.

Trots att olikheterna ibland kan skapa stress eller frustration är Eva glad att paret inte är allt för lika. När de har varit tillsammans så länge har de dessutom lärt sig hur den andra hälften fungerar. I intervju med magasinet Out för några år sedan berättade Eva Dahlgren om parets hemlighet för ett lyckat och långt äktenskap, olikheterna till trots.

– Vi har mycket bra sex, så klart. Jag tror att sex och kärlek är vår hemlighet. Vi är det perfekta paret, sa hon till den amerikanska tidningen 2016.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons