Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leif GW Persson: Därför har min fru Kim lämnat mig två gånger

19 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT
Leif GW Persson beskriver sin nuvarande hustru Kim Olsson som ”en gåva från livet som han inte gjort sig förtjänt av.”
I en intervju med Hemtrevligt berättar kriminologen att deras förhållande inte alltid varit en dans på rosor.
– Kim har lämnat mig två gånger, berättar han.
Annons
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Kriminologen Leif GW Persson har många strängar på sin lyra. Han är författare, tv-profil, tidningskrönikör och säljer dessutom mängder med vin, som pryds med hans namn.

Under hans 78 år på jorden har han dessutom blivit pappa till sex barn, varav två bonusbarn. Barnen har i sin tur skänkt honom 13 barnbarn som han beskrivit sig vara ”svårt förtjust i.”

Han har ingått i totalt tre äktenskap och gifte sig med nuvarande hustrun tillika stora kärleken Kim Olsson år 2003.

Men att dela vardagen med Leif är inte helt lätt och i en intervju med tidningen Hemtrevligt från 2021 avslöjar han att hon, vid två tillfällen, fått nog – och lämnat honom.

Leif GW Perssons uppgörelse med tidigare fruarna

Under intervjun med tidningen berättar kriminologen om de två tidigare skilsmässorna och om de efterföljande ekonomiska uppgörelserna.

Annons

Birgitta fick villan i Djursholm vid separationen 1980 och Margareta har fått ett månatligt underhåll sedan 1991.

– Jag tycker det är rimligt att mina barns mammor har en vettig ekonomi, och jag har ju råd med det, så varför skulle jag inte göra det? Det handlar om anständighet. I början var det så enkelt när barnen var små och sedan blev det bara så praktiskt. Min andra fru får motsvarande 50 000 kronor i månaden.

GW medger vidare att det var han själv som orsakade att de två äktenskapen gick i stöpet, efter upprepad otrohet från hans sida. Tidningen Hemtrevligt beskriver hur han vittnat om att otroheten ”bottnade i ett behov av att manifestera sina yrkesmässiga framgångar”.

Kriminologen berättar: Därför har Kim lämnat mig två gånger

I dag har Leif GW Persson inte samma behov för bekräftelse och han värdesätter också familjen på ett annat sätt nu.

Annons

– Sedan jag träffade Kim i november 1995 har jag skött mig. Man blir väl lite klokare med åren. Min hustru Kim är en alldeles utmärkt kvinna, säger han till tidningen under intervjun från 2021.

Leif GW Persson och hustrun Kim Olsson år 2004.

Däremot hymlar han inte med sina egna brister och avslöjar att Kim, som han beskriver som ”en gåva från livet som han inte gjort sig förtjänt av” har lämnat honom – vid inte bara ett utan två tillfällen!

– Kim har lämnat mig två gånger. Ja, jag är ju knepig att vara med. Hon har problem med att jag kan vara tyst någon månad och sedan pratar konstant. Hon har stuckit när det blivit för knepigt, men då har jag kommit krypandes efter och bett om ursäkt.

Avslutningsvis berättar han att han tagit tag i sina egna tillkortakommanden för Kims skull och att de i dag har jobbar mycket på relationen och hittar lösningar framåt.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons