Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leif GW Perssons fina gest till hustrun Kim efter stora framgångarna

21 sep, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Leif GW Perssons fina gest till hustrun Kim efter stora framgångarna
Leif GW Persson tjänar storkovan, men något behov av pengar har han inte. Därför ger han hellre bort sina pengar till andra – och sitt företag till hustrun Kim.
”Min advokat höll på att få hjärtslag”, säger Leif i en intervju med Aftonbladet.
Annons
TV: 10 saker du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
TV: 10 saker du kanske inte visste om Leif GW Persson

Den folkkära kriminalprofessorn Leif GW Persson syns ofta i tv-rutan, bland annat i populära programmen Nyhetsmorgon och Efterlyst. Utöver det har han skrivit böcker och skapat vin.

Framgången går som tåget, men att tjäna pengar är inte det som driver Leif GW framåt.

Skrev över företaget på hustrun Kim

Hans vinföretag drar enligt Leif GW själv in en halv miljard per år, och i en ny intervju berättar han att han skrivit över sitt vinföretag på hustrun Kim Persson.

– Om jag inte snusade skulle jag inte drömma om att försöka ta fram ett eget snus, om jag inte drack vin skulle jag inte drömma om att ta fram ett eget vin. Det går ju som tåget va, de där vinerna med mig säljer ju mer än alla kändisviner tillsammans. En halv miljard per år i Systembolaget utpris. Men pengarna i det sammanhanget, för de är också hyggliga, det skiter jag i, för jag gav bort det företaget till min fru, säger han till Aftonbladet.

Annons

Och en stor anledning till det är att han inte vill att det ska vara någon ekonomisk obalans mellan paret, efter alla år ihop – ja, närmare bestämt 25 år ihop.

– Min advokat höll på att få hjärtslag när jag gjorde det där, men det skiter jag i, berättar han vidare.

Det gör Leif GW Persson med sina pengar

Pengarna som Leif GW tjänar spenderar han nu hellre på andra än sig själv. Den stora familjen, bestående av många barn och ännu fler barnbarn, får en hel del av hans förmögenhet.

– Jag ger bort dem hela tiden, till olika välgörande ändamål och så har jag sex barn och tretton barnbarn som jag delar ut till. De är ganska glada i pappa, farfar, morfar. Jag behöver inte pengarna, jag har knappt några utgifter kvar, säger han.

Leif GW Persson och Kim 2004.
Leif GW Persson och Kim 2004.

Långa relationen med hustrun Kim Persson

Leif GW och hustrun Kim har varit ett par i 25 år. Men den långa relationen har inte bara varit en dans på rosor. Kim har faktiskt lämnat honom, mer än en gång.

– Ja, tre gånger faktiskt – jag är ju knepig att vara med. Men turligt nog har det ordnat upp sig, sa Leif GW Persson i en intervju med Svensk damtidning 2018.

TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina exBrand logo
TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
Annons