Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leif GW:s miljonrullning med hustruns hjälp – sex miljoner i lön

03 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Leif GW Persson har knappt kunnat lämna sitt hem på hela året på grund av coronapandemin, men det hindrar honom inte från att dra in miljoner ändå.
Vinbolaget GW Production drar in mångmiljonbelopp, och krimprofessorn räknar på att han kan spendera 10 000 kronor per dygn och klara sig fint.
– Det har tripplats och då har vi ändå plockat ut sex miljoner i löner, jag och hustrun. Jag vill påstå att det är en bra affär, säger Leif GW Persson om bolaget till Di Weekend.
Annons
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Leif GW Persson, 75, har haft ett tungt år socialt, där han på grund av coronapandemin knappt har kunnat lämna sitt hem eller träffa sina barnbarn.

Något som däremot flutit på som vanligt är det ekonomiska – pengarna formligen rullar in för Leif GW och hans hustru Kim.

Bolaget GW Productions, som ligger bakom produktionen av GW:s olika viner som gör säljsuccé på Systembolaget, har tredubblats sedan starten 2017. Under sitt nyligen avslutade räkenskapsår ska bolaget ha dragit in 16,5 miljoner kronor.

– Det har tripplats och då har vi ändå plockat ut sex miljoner i löner, jag och hustrun. Jag vill påstå att det är en bra affär, säger han till Di Weekend.

GW:s hustru äger vinföretaget

Han och Kim driver GW Productions tillsammans, men det är numera hustrun som står som ägare av bolaget. Detta då Leif GW Persson inte vill att han ska sitta på alla pengarna i relationen.

– Min hustru har sina viner. Det var jag som satte ihop det åt henne, men hon äger bolaget. Jag gav det till henne för att jag inte vill leva i ett ekonomiskt asymmetriskt förhållande, vilket alldeles för många människor gör. Nu håller vi på med viltköttet och det kommer också bli en jävligt bra affär och då kommer jag ge bort det också, säger Leif GW Persson till Expressen.

Annons

Efter skatt och utdelningar räknar Leif GW Persson med att han skulle kunna ha 10 000 kronor att leva på – varje dygn. En summa som alltså blir 300 000 kronor i månaden. Men samtidigt har krimprofessorn inget intresse av att spendera alla sina pengar själv, utan skänker hellre bort stora summor.

Leif GW Persson resonerar att han snart är 76 år gammal, inte har kunnat lämna hemmet sedan i våras och inte heller behöver pengarna, så ger han bort dem, bland annat till ett barnhem i Ukraina.

– Vafan, det är ju otillständigt, det är klart att jag ger bort dem då, säger Leif GW Persson i DI Weekend.

Leif GW Perssons problem med sjukdomen

Leif GW Persson har också kämpat med sjukdomsproblem, bland annat med hjärtat. Han tvingas äta flera mediciner varje dag, och för några veckor sedan hamnade han på akuten.

Men i ambulansen fick Leif GW Persson ett tryggt besked från ambulanssjukvårdaren.

– Senaste gången jag åkte då säger den här manlige ambulanssjukvårdaren: ”Du kan vara helt lugn, jag skulle aldrig låta dig dö på mitt pass. Det skulle jag få höra i fikarummet resten av mitt liv”, säger GW Persson i DI Weekend.

Annons