Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lena Philipssons sorg efter bortgången: ”Var som en pappa”

09 aug, 2022 
AvMichaela Mastad
Fotograftt instagram
Lena Ph, Torgny Söderberg
Nyligen möttes vi av beskedet att låtskrivaren Torgny Söderberg har avlidit.
Nu sörjs han av nära och kära på sociala medier.
”Det är du som är min ”Once-in-a-lifetime”, skriver Lena Philipsson.
Annons
VIDEO: Se Lena Philipssons stilresa genom årenBrand logo
VIDEO: Se Lena Philipssons stilresa genom åren

Den ikoniska låtskrivaren Torgny Söderberg avled nyligen 77 år gammal. Han var en av Sveriges största schlagerkompositörer och låg bakom 13 bidrag i Melodifestivalen, bland annat låtarna Diggi Loo Diggy Ley och Kärleken är evig.

”Saknaden är enorm”

Det var låtskrivarens produktionsbolag, Krall Entertainment, som bekräftade Torgnys bortgång. På Instagram hyllar produktionsbolaget kompositören:

"Vår älskade upphovsman. Pappa och mentor till Diggiloo och älskad kollega. Du var med och startade allt. Du är Diggiloo. Saknaden är enorm när du nu har lämnat oss. Hela din Diggiloofamilj och alla vi på Krall har sorg. Bottenlös sorg. Alltid älskad. Aldrig Glömd. Tack för alla minnen och all glädje, Torgny. Tack för allt. Du finns kvar i våra hjärtan för evigt."

Lena Philipssons sorg efter bortgången

Torgny har samarbetat med flera svenska kändisar. Däribland artisten Lena Philipsson. Duon har arbetat tillsammans på flera låtar, bland annat Kärleken är evig. Men det var inte bara på jobbet de var nära, de var också vänner privat. På Instagram delar Lena med sig av den tunga sorgen i ett känslosamt inlägg.

Annons

”Torgny Torgny Torgny, Var ska jag börja? Var kan jag ens börja? Tack för allt! Jag börjar med det.Tack Torgny! För allt! Du var som en pappa för mig”, inleder hon inlägget med.

Artisten fortsätter att skriva om deras nära relation och hur mycket han har betytt för henne både privat och i hennes yrke som artist.

”Men vet du, Torgny, det är du som är min ”Once-in-a-lifetime” Du har betytt så otroligt mycket för mig! Ju äldre jag blir desto mer förstår jag hur fantastisk du var, och vilken tur jag hade som träffade dig.Och nu kan jag höra hur du spelar trumpet på ”Kärleken är evig”, låten som du skrivit till mig, och som gett mig och publiken så mycket. Jag ser att du ser nöjd ut. Du ler med dina skrattiga, intensivt blå ögon. Blinkar åt mig. Höjer trumpeten. Lena”, avslutar hon hyllningen med.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
SE OCKSÅ: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns
Annons