Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lennie Norman räddades av nya frun – ändrade hela livet

03 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Lennie Norman då nu
Lennie Norman blev den första stora ståupp-komikern i Sverige, och har efter en tid borta från rampljuset hyllats för både böcker och shower.
Men det hade kunnat gå helt snett om inte humoristen hade hittat kärleken Lucia efter skilsmässan från sin första fru.
– Det var som att vända på ett mynt, det var en totalförändring i hela mitt psyke, har Lennie Norman berättat för Expressen.
Annons
Så träffades Nour El-Refai och Henrik SchyffertBrand logo
Så träffades Nour El-Refai och Henrik Schyffert

Lennie Norman har vuxit upp i rampljuset – som son till artisten Charlie Norman började han som ung spela basist med sin pappa, och vara medlem i olika band. Känd i hela Sverige blev Lennie dock först när han slog igenom ståuppkomiker i början av 90-talet i Stina med Sven. Med program som Måndagsklubben och ståupp-programmet Släng dig i brunnen blev Lennie Norman Sveriges första och under många år största ståuppkomiker.

Efter framgångarna i tv på 90-talet har Lennie Norman försvunnit allt mer ur rampljuset, innan han 2018 gjorde comeback med en hyllad scenshow – Gubbvarning live. Föreställningen, som turnerade fram till pandemins början, var baserad på hans böcker med samma namn, och har beskrivit som ”arg och bitter med underbar självdistans”. Lennie Norman skulle precis fylla 70 år när showen sattes upp, och som självutnämnd gubbe tog han upp sina egna tankar kring tiden vi lever i.

Lennie Norman 2019.

Lennie Normans fru ändrade allt: ”Lifesaver”

Men det hade kanske inte blivit någon stor karriär för Lennie Norman om han inte hade träffat sin stora kärlek Lucia 1986. Tidigare samma år hade han skilt sig från sin första fru, och allt som fanns för honom var att festa loss.

Annons

– Jag var en kille som hade vad jag kallar sovskräck. Jag ville aldrig gå och lägga mig själv och levde egentligen bara ett uteliv. Det var hur kul som helst, men det var ju bara partylife, har han sagt till Expressen.

När han blev tillsammans med Lucia vände livet, och han gick från att vara festprisse till att bli familjefar – hans intressen förändrades.

– Det var som att vända på ett mynt, det var en totalförändring i hela mitt psyke. För första gången blev jag en hemmakille. Och än i dag finns det inget jag tycker så bra om som att vara hemma med Lucia. Vi pratar fortfarande arslet av oss om kvällarna.

I intervjun med Expressen 2011 refererar Lennie Norman till de äldre män som sitter och kollar in yngre tjejer på innekrogar i Stockholm, och menar att han är glad att han inte är sån.

– Hade jag fortfarande varit den där killen jag var innan jag träffade henne hade jag varit patetisk vid det här laget. Hon har varit en riktig lifesaver.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons