Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Let's Dance 2023 – här är poängställningen mellan deltagarna

22 mar, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Let's Dance ställning poäng
Vecka efter vecka dansar deltagarna i Let's Dance 2023 inför juryn.
I slutet av varje vecka får en av deltagarna lämna programmet.
Här är poängställningen.
Annons
Om tuffa konkurrensen i Let’s danceBrand logo
Om tuffa konkurrensen i Let’s dance

I första avsnittet av Let's Dance röstas ingen av deltagare ut ur programmet. Däremot följer förra veckans juryröster med till nästa vecka.

Här är poängställningen efter juryns röster.

Poängställning i Let's Dance 2023

Let's Dance 2023 deltagare ställning
Dansarna efter första programmet av Let's Dance 2023.

Under första programmet av Let's Dance 2023 gav juryn sina röster men ingen deltagare röstades ut. Här var poängställning mellan deltagarna efter att juryns röster räknats ihop med den första veckans röster.

 1. Johanna och Tobias – 33 poäng
 2. Renaida och Tobias – 30 poäng
 3. Hampus och Ines – 26 poäng
 4. Rickard och Tove – 26 poäng
 5. Nilla och Cecilia – 24 poäng
 6. Andreas och Ida – 22 poäng
 7. Charlotte och Tobias – 19 poäng
 8. Johan och Hedvig – 18 poäng
 9. Tone och Hugo – 18
 10. Kodjo och Jasmine – 18

De deltagare som fick flest röster var Johanna Lind Bagge och Renaida Braun. Längst ner återfanns inte mindre än tre deltagare på samma poäng: Johan Jureskog, Tone Sekelius och Kodjo Akolor.

Annons

Efter att tittarrösterna räknats ihop med juryrösterna meddelade programledarna under resultatshowen vilka deltagare som dansar vidare till nästa vecka. Deltagarna räknades upp utan inbördes ordning. Vilka som är tittarnas favoriter är oklart. Däremot får de deltagare med lägst antal röster stanna kvar på dansgolvet och göra upp i en duell.

Vilka deltagare har åkt ut ur Let's Dance 2023?

I andra programmet av Let's Dance åkte fotbollsstjärnan Nilla Fischer ut ur danstävlingen tillsammans med hennes dansare Cecilia Ehrling Danermark. De två paren som sammanlagt fick lägst antal röster när även tittarrösterna räknats ihop fick göra upp i en avslutande dansduell. Nilla och Cecilia ställdes då mot Johan Jureskog och Hedvig Löfwall.

I tredje programmet röstades Johan Jureskog ut efter att ha mött Andreas Wijk och dansaren Ida Sund i en duell.

Så fördelas rösterna i Let's Dance 2023

Efter att varje deltagare utfört sin dans får de poäng av juryn. Varje jurymedlem ger poäng mellan ett och tio, där ett är sämst och tio är bäst. Poängen läggs sedan ihop och visar en resultatlista. Från och med andra programmet får även tv-tittarna rösta på dansarna. Juryn och tittarna har 50 procents makt vardera.

Det par som får lägst poängsumma totalt får lämna programmet. Om fler par skulle ligga på samma totala poäng får det paret som fått lägst tittarsiffror lämna programmet.

Så kan du rösta i Let's Dance

Det är som vanligt tittarna som har makten och slutligen avgör vilka deltagare som får dansa vidare i tävlingen. Så här kan du rösta på din favorit.

 • När telefonslussarna öppnar kan man rösta på de deltagare som man vill ska vara kvar i tävlingen genom att ringa det telefonnummer som anges i Let's Dance.

 • Du kan också rösta genom att gå in på TV4 Play. För att rösta behöver du ett TV4 Play-konto. Gå sedan in på Let's Dances programsida och klicka på fliken ”Rösta” en bit ner. Klicka sedan i ditt val.
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått
Annons