Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Let's dance görs om – så ändras juryns arbete i TV4-programmet

01 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tony Irving och Michel Tornéus.
Årets säsong av Let's dance har överraskat jurymedlemmarna – deltagarna som är med är ovanligt bra.
Nu väljer TV4 att göra om i programmet, och höja juryns krav på kändisarna som är kvar i programmet.
– Vi vill inte att de nöjer sig med den nivån de har uppnått, säger Tony Irving till Expressen.
Annons
Fem snabba med Filip LamprechtBrand logo
Fem snabba med Filip Lamprecht

Inför lördagens kvartsfinal av Let's dance har TV4 och dansjuryn valt att tänka om och förändra programmet. På grund av att de som är kvar har hållit så hög nivå under större delen av säsongen så har juryn nu behövt ändra sina kriterier för att ge högsta poängen.

Tony Irving menar att de nu kommer behöva vara hårdare än någonsin.

– Det är egentligen ingen regeländring, utan det är förhöjda krav i bedömningskriterierna. Normalt brukar vi ha ett danspar som sticker ut medan de andra försöker. Nu har vi fyra deltagare som har otroligt hög danskompetens. Det gör att det varit ett överflöd av nior och tio ganska tidigt i säsongen, säger domaren Tony Irving till Expressen.

Tony Irvings krav på paren i Let's dance

Kvar i tävlingen är nu modellen och kändissonen Filip Kaspersen Lamprecht, artisten Anis don Demina, längdhopparen Michel Tornéus och – efter att Carola Häggkvist valt att hoppa av – tv-personligheten Keyyo.

Annons

– Vi använder samma bedömningskriterier som tidigare men flyttar kvalitetskraven och förväntningarna. Vi vill att deltagarna ska sträva efter att bli ännu bättre och utmana sig själva. Vi vill inte att de nöjer sig med den nivån de har uppnått, säger Tony Irving till tidningen.

Tony Irving har dock förhoppningar om att dansparen ändå kommer kunna få de höga poängen de fått tidigare – men det krävs att de jobbar hårt för det.

– Vi kommer att se en utveckling och paren kommer att pusha varandra. Ingen kommer att vilja åka ut. Och nu kommer också Keyyo in igen som ersättare till Carola. Hon kommer vara taggad för revansch. Men det gäller att de gör jobbet.

Annons