lisa nilsson
6 saker du inte visste om Lisa Nilsson
Slå på ljud

År 2020 var året då Lisa Nilsson fyllde jämt och var med i Så mycket bättre. Men det var också året då hon fick ställa in scenframträden och hantera privata utmaningar. I ett inlägg på Instagram summerar Lisa Nilsson, 50, sina tankar och känslor ett år efter att coronan brakade loss.

Beskriver sviktande hälsa och ekonomi

Sedan januari i år har hon tagit en frivillig timeout vilket hon nu förklarar mer ingående varför.

”Jag valde att förekomma pandemin och utnyttja vår lockdown istället för att fortsätta kriga med just den”, skriver Lisa Nilsson. ”Istället för att förnedrings-vänta på bättre tider och bli besviken gång på gång.”

Hon beskriver en ansträngd hälsa och ekonomi som följd.

”Så länge det är möjligt väljer jag att lägga min kraft på att hantera utmaningar i det privata som råkade sammanfalla med denna redan krävande tid.

Min hälsa är i somligt ansträngd men inget som inte kommer vända. Ekonomin likaså. Än överlever vi.”

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Lisa Nilsson berättar om svåra kampen

Lisa Nilsson längtar efter att få möta publik igen. När vaccinationerna är i gång på allvar tänker hon väcka liv i sin verksamhet, skriver hon. Så länge håller hon i lite digitala föreläsningar och ligger lågt.

”Kampen tär”, skriver hon.

”Att hålla ut har verkligen blivit en livsstil. Men lärorik. Jag gläds med kollegor som hittar nya utmaningar och möjligheter och också tar vara på pandemin till att göra saker de annars inte gör. Bättre att gå med än emot.

Tacksam för tak över huvudet

Hon konstaterar att det finns ett före och ett efter pandemin. Ingenting kommer att bli så som det var förut, skriver hon. Hon målar upp en metafor som går ut på att sitta still i båten. Men, skriver hon, det är läskigt att befinna sig på öppet hav ”utan vetskap om vart man är påväg eller när man kommer fram”. Än så länge har Lisa Nilsson tak över huvudet, vilket hon är tacksam för.

”Man ska dock inte glömma att man är på fast mark och har ett hem som man än så länge inte behövt lämna”.

Nya vänner i pandemin

En viktig lärdom för Lisa under pandemin har varit att det är okej att be om hjälp. Hon skriver att det har lett till nya vänskaper och stort stöd. Hon avslutar med att uppmana sina Instagramföljare att sträcka ut en hand och ta emot hjälp också de.

”Det finns alltid människor som vill få chansen att hjälpa och ge”, skriver Lisa Nilsson.

Foto: TT

LÄS MER:

Ana Diaz om vägen från utbrändhet: En djup sorg idag

Lisa Nilsson om plötsliga graviditeten – efter alla år

Jill Johnson utsatt för hat efter coronapengarna: ”Fick bajspapper”

Mest läst