Lisa Nilsson och Let's dance.
Fem snabba med Filip Lamprecht
1:28

Efter reklamen: Fem snabba med Filip Lamprecht

(1:28)

Slå på ljud

På lördagen var det final i Let's dance, där Filip Kaspersen Lamprecht och dansaren Linn Hegdal vann hela säsongen.

I finalprogrammet sa programledaren David lindgren att han skulle hylla de som ”verkligen förtjänar att hyllas, men som ingen tänkt på”. Det var en skämtsam inledning på ett hyllningsnummer till programledarna själva och den kända dansjuryn.

Så har det gått för Let's dance-vinnarna som försvann från rampljuset

Artisten Lisa Nilsson satt hemma och kollade på finalen, och reagerade på att studiomusikerna som uppträder live vecka efter vecka inte fick någon uppskattning alls. Nu riktar hon hård kritik mot TV4:s beslut att inte hylla musikerna.

”Inslaget/numret vidrör dock inte vid ett ögonblick orkestern eller sångarna - som har utgjort förutsättningen för programmets ”här och nu-nav”.. Inte ett ord eller sångfras om sångsolisterna eller supermusikerna som vecka efter vecka spelat utan att så mkt som få sitt namn hastigt redovisat i rutan. Detta är inget annat än tondöv SKAM”, skriver Lisa Nilsson på sina sociala medier.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Lisa Nilssons kritik mot TV4: ”Skam”

Artisten reagerar också på att de erfarna musikerna inte får ha med sina namn i eftertexterna, och taggar TV4 i sitt inlägg för att få till en förändring. Lisa Nilsson menar att kanalen sänder signaler om att studiomusiker inte är värda så mycket.

”Personligen tycker jag att alla som skapar programmet ska nämnas. Kalla mig oldschool.. men det handlar om VÄRDERANDE av kunskap, erfarenhet och kompetens. Notera att detta gäller även i program som t ex ”Så mycket bättre” där HELA FÖRUTSÄTTNINGEN FÖR PROGRAMIDÉN ÄR ETT BAND MED YTTERST KVALIFICERADE MUSIKER! Detta är under all kritik TV4! Skam, ta mig fan”, skriver Lisa Nilsson.

I kommentarerna får hon också medhåll av profiler som Pernilla Wahlgren och Alexandra Pascalidou.

”Så bra skrivet. Hade varit fint att avsluta med ett ”Icke-ironiskt” nummer & hylla musikerna istället..!”, håller Pernilla Wahlgren med om.

Hanna Hedlund: ”Lovat mig själv att inte vara en bantande mamma”

Mest läst