Martin Lamprecht med Agneta Sjödin, Kristin Kaspersen och sonen Filip.
Fem snabba med Filip Lamprecht
1:28

Efter reklamen: Fem snabba med Filip Lamprecht

(1:28)

Slå på ljud

Filip Kaspersen Lamprecht lyckades vinna hela Let's dance, och för tre år sedan vann mamma Kristin Kaspersen hela tävlingen tillsammans med dansaren Calle Sterner.

Om pappa Martin Lamprecht står på tur att vara med i tävlingen vet man aldrig – men det är inte omöjligt. Den jämförelsevis anonyma föräldern har både ett förflutet som idrottshjälte, och har dessutom haft romanser med några av Sveriges populäraste kändiskvinnor.

Filip Kaspersen Lamprecht och Peg Parnevik i parterapi under Let's dance

Martin Lamprecht tävlade för Sverige

Martin Lamprecht tävlade i modern femkamp under ungdomen, och representerade Sverige i sommar-OS i Los Angeles 1984, där han tävlade både individuellt och i lag. 1982 och 1984 tog han SM-brons i grenen.

Martin Lamprecht var tillsammans med Kristin Kaspersen i sju år, och 1997 fick de sonen Filip Kaspersen Lamprecht. Martin hittade sedan kärleken i före detta friidrottaren Erica Johansson. Paret gifte sig 2009, och har dottern Wilda Lamprecht tillsammans. 2017 gick Erica och Martin skilda vägar.

Martin Lamprecht och Erica Johansson var ihop i 10 år.

Cecilia Liljeton/TT

Blev tillsammans med Agneta Sjödin efter skilsmässan

Men efter det hittade Martin Lamprecht kärleken i ytterligare en känd tv-kvinna, och började dejta Agneta Sjödin. Agneta och Martin blev tillsammans i slutet av 2017 när hans skilsmässa var avslutad, och höll sedan ihop i över ett år. Våren 2019 gick de skilda vägar, bland annat på grund av att Agneta Sjödin bor i Stockholm medan Martin Lamprecht har sin hemvist i Göteborg.

– Jag ska inte prata så mycket om det. Men det är svårare än man tror med ett distansförhållande. Jag har aldrig haft det förut. Det blir ingen bra rytm och för mig var det svårt att få balans i det, säger Agneta Sjödin efter uppbrottet 2019.

Carolas öppna stöd till Filip Lamprecht efter privata kampen

Mest läst