Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så har det gått för Let's dance-vinnarna som försvann från rampljuset

15 maj, 2021 
Let's dance.
De dansade sin väg in i svenska folkets hjärtan, och vann varsin säsong av Let's dance.
Men vad hände med de populära vinnarna efter tävlingens slut?
Annons
Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

Martin Lidberg – 2007

Brottaren Martin Lidberg, i dag 48 år, vann Let's dance med partnern Cecilia Ehrling, som han också blev tillsammans med. De två var ihop i två år innan de gick skilda vägar 2009. Martin är numera gift med hustrun Catharina sedan 2012, och har två vuxna barn från en tidigare relation.

Efter succén i Let's dance har Martin Lidberg satsat på en karriär som hälsocoach, föreläsare och fystränare. 2017 var han med i Mästarnas mästare på SVT, som han också vann.

Annons

2020 släppte Martin boken Brottarbröder tillsammans med sin bror Jimmy och medförfattaren Theodor Lundgren, om deras uppväxt med brottning och en kriminell pappa.

Magnus Samuelsson – 2009

Strongman-utövaren Magnus Samuelsson, nu 51 år, har inte bara blivit Sveriegs starkaste man nio gånger – han vann också Let's dance med dansaren Annika Sjöö.

Efter vinsten har han synts i flera andra andra program. 2009 gjorde han både en liten roll i Göta kanal 3, och medverkade i konsertshowen Ladies night. Han har också spelat polisen Gunnar Nyberg i filmatiseringarna av Arne Dahls böcker i SVT.

Annons

Magnus bor i Östergötland och är lantbrukare.

Mattias Andréasson – 2010

Artisten Mattias Andréasson vann, precis som Martin Lidberg, Let's dance tillsammans med dansaren Cecilia Ehrling. Han hade då varit med i Idol 2007, och kommit på en femteplats, för att sedan bli medlem i pojkbandet EMD tillsammans med Idol-alumnerna Danny Saucedo och Erik Segerstedt.

Efter Let's dance försvann Mattias lite från rampljuset som artist, och satsade i stället på en karriär som producent och låtskrivare. Låten Din soldat, som sjöngs av Albin Johnsén och Kristin Amparo, blev han stora genombrott som låtskrivare. Han har också varit med och producerat flera av Danny Saucedos låtar, som Brinner i bröstet.

Annons

Mattias bor utanför Stockholm och är i dag 40 år.

Antonio Hysén – 2012 och 2015

Antonio Hysén – tidigare Anton Hysén–, son till fotbollslegendaren Glenn Hysén, gav sig på en fotbollskarriär precis som sin pappa, men spelade som högst i svenska division 1. 2011 kom han ut som homosexuell, och blev den första professionella manliga fotbollsspelaren någonsin som gjort det. Året därpå var han med i Let's dance och vann hela tävlingen tillsammans med danspartnern Sigrid Bernson. 2015 återvände duon till programmets tioårsjubileum, och vann även den.

Annons

Anton syntes sedan en del i tv när hans familj hade realityserien Hyséns på Kanal 5 2018-2019. Serien lades ner efter två säsonger, efter bråk mellan exmakarna Glenn Hysén och Helena Hysén. 2020 valde han att byta namn till Antonio Hysén, och tog bort Anton Glenn Hysén, som han hetat innan.

Elisa Lindström – 2016

Dansbandssångaren Elisa Lindström stod i final mot Bianca Ingrosso, men blev till slut den som tog hem glasskon i Let's dance 2016. Hon gick sedan vidare till musikalscenen, och spelade huvudrollen i Sound of music i Malmö 2017. Hon har också turnerat i Sverige med Magnus Carlsson och Tommy Nilsson.

Annons

2020 tävlade Elisa i Stjärnornas stjärna på TV4, där hon kom på en tredjeplats. I år var hon med i Melodifestivalen, men tog sig inte vidare från deltävlingen.

Elisa Lindström är 30 år, och är sedan 2018 gift med maken Markurs Frykén. Paret har en dotter som heter Irma, och drömmer om fler barn.

– Vi vill ha fler barn, och hon skulle nog behöva ett syskon! Men det är ingenting som vi har planerat än, hon är ju bara ett år. Det får bli när det blir, men jag önskar det. Sedan får man ju se om allt funkar och så där men det vore en dröm att ha fler barn, sa Elisa till Expressen förra året.

Annons