Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tommy Nilssons rädsla: Att inte få se nyfödda dottern växa upp

16 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCornelia Nordström/Expressen/TT
Den 62-åriga artisten Tommy Nilsson är nybliven sexbarnspappa.
Nu reflekterar han över pappaledigheten med dottern, den försämrade hälsan och framtiden i en ny intervju.
– Jag kommer vara 80 år när hon är 18, säger han till Aftonbladet.
Annons
Tre saker du vill veta om Tommy NilssonBrand logo
Tre saker du vill veta om Tommy Nilsson

Under april månad förra året blev turnéaktuella Tommy Nilsson pappa igen, vid 62 års ålder. Det är artistens sjätte barnet i ordningen och det andra gemensamt med nuvarande kärleken Linda Olsson.

Öppna din dörr-sångaren berättar nu om tillvaron som pappaledig, för första gången ”på riktigt”, i en ny intervju med Aftonbladet.

Men han reflekterar också över ålder, hälsan och framtiden.

”Jag kommer vara 80 år när hon är 18”

Den snart 1-åriga dottern, som fick namnet Leona, har fem syskon från pappa Tommy, varav fyra är vuxna barn från tidigare relationer. En dag-artisten blev nämligen pappa, för första gången, redan som tonåring.

Han tänker ofta på det faktum att han kommer att vara över folkpensionsålder när Leona växer upp, och vad det innebär i praktiken.

Annons

– Ja, jag kommer vara 80 år när hon är 18. Tänk er första föräldramötet när jag kommer där med käppen. Jag har tänkt på det många gånger och jag har också tänkt på att det är 20 års åldersskillnad mellan mig och Linda. Jag kan säga till henne att ”det är klart att jag går bort före dig”, då säger hon ”säg inte så!”. Men det är lätt för henne att säga. Det är klart att den aspekten finns med i mina tankar. Om jag ska vara lite ego så kan jag också känna ”när ska jag bli ledig då, när klarar alla ungar sig själva?”. Förmodligen kommer jag aldrig vara det.

Tommy Nilsson, som även blev gammelfarfar i fjol, beskriver det ändå som en vinst att vara lite äldre och ha lite mer tid till att vara pappaledig. Ja, alltså pappaledig på riktigt!

Annons

– Härligt, antar jag. Det kanske är klyschigt, men jag tycker jag lär mig mer och mer för varje barn. Med Leona är det första gången jag är pappaledig på riktigt. I mitt yrke är man hemma så mycket ändå så jag har aldrig tagit ut de där pappadagarna. Men nu har jag varit hemma med henne i ett halvår och det är onekligen lite jobb med en tre-fyramånaders bebis, säger han till tidningen.

Tommy Nilsson har varit aktiv som artist i flera decennier. År 1989 vann han Melodifestivalen med låte En dag, som är lika relevant i dag.
Tommy Nilsson har varit aktiv som artist i flera decennier. År 1989 vann han Melodifestivalen med låte En dag, som är lika relevant i dag.

Tommy Nilssons oro för hälsan: ”Inte tränat ordentligt”

Under pandemin var Tommy Nilsson orolig för hälsan. Han lider nämligen av lungemboli, proppar i lungorna, och befann sig därmed i riskgrupp. Under intervjun med Aftonbladet säger han att han var försiktig för barnens skull, men att han inte kunde sluta leva för den sakens skull.

Annons

Han gav upp alkoholen för drygt 12 år sedan, efter en tuff tid i livet med bland annat skilsmässa, och vardagsmotionerar genom promenader i skogen för att ta hand om hälsan.

Vidare berättar han att ålderstecken gjort sig påminda i det nya föräldraskapet, då han märker att han inte har samma energi med Leona, som när han exempelvis lekte med yngsta sonen Tim, som föddes år 2011. Men han har andra kvaliteter som pappa förklarar han.

Men det är inte bara energin som sinar med ålder, han har en del leder som spökar också. Något han avslöjar beror på artros.

– Ja, jag har sprungit på scener med taskiga golv och dåliga skor. Dessutom har jag varit dålig på att träna, jag har säkert inte tränat ordentligt de senaste 15-20 åren. Men jag har ingen motivation till det, säger han avslutningsvis.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons