Lotta Engberg

TT
Lotta Engbergs stilresa genom åren
0:39

Efter reklamen: Lotta Engbergs stilresa genom åren

(0:39)

Slå på ljud

Förra tisdagen gick kapellmästaren Curt–Eric Holmquist ur tiden. Han har tidigare varit delaktig som dirigent i Melodifestivalen och i Galenskaparna och After shaves serie Jonssons onsdag, men senast har han varit programchef på Liseberg och kapellmästare på Lotta Engbergs allsångskvällar i Lotta på Liseberg.

Eva Funck missbrukade piller efter SVT-framgången i Björnes magasin

Curt-Eric Holmquist bortgång

Men förra veckan nåddes Sverige av det tragiska beskedet att Curt-Eric Holmquist gått bort efter en tids sjukdom i akut myeloisk leukemi.

– Jag är jätteledsen. Han var min mentor och har funnits med under hela min musikaliska karriär. Han har lärt mig så fruktansvärt mycket. Efter alla år blev vi väldigt, väldigt nära varandra. Musik-Sverige gråter, sa vännen och kollegan Lotta Engberg till GT efter beskedet om bortgången.

Både Curt-Eric och Lotta har tidigare berättat om den nära relationen till varandra och att de umgås med varandra privat. Även efter Curt-Eric slutade som kapellmästare för Lotta på Liseberg 2013 har de umgåtts nära tillsammans med familjerna.

– Jag har känt honom sedan 1984, så det är så mycket minnen. När man tänker på minnena kan man le. Men när man tänker på att han inte finns kvar då kommer tårarna, fortsatte Lotta.

Lotta på Liseberg blir av 2021 – dessa artister kommer

Lotta Engbergs hyllning i direktsändning

Och under måndagens program av Lotta på Lisebergs valde kollegan och vännen Lotta Engberg att hylla Curt-Eric Holmquist och hans liv.

Till tonerna av Underbart är kort tillägnade Lotta låten till sin avlidne vän.

– Det är nästan på dagen tio år i dag som vi stod här och sjöng den här sången tillsammans. Curt-Eric är inte kvar. Han var underbar, och han var med oss alldeles, alldeles för kort, sa Lotta efter hon sjungit låten för Lisebergs publik.

Curt-Eric Holmquist blev 73 år gammal och lämnade efter sig sin fru, dotter och ett sörjande musik-Sverige.

Musikikonen Curt-Eric Holmquist hyllas efter sin bortgång

Foto: TT, Instagram

Mest läst