Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Löwengrips paus efter hatstormen: ”Kan bryta ihop”

10 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT

Isabella Löwengrip tröttnade på den enorma mängd näthat hon möttes av varje dag, och valde att ta en paus från allt.

Nu uppmanar hon andra att stå upp för de man ser drabbas av hatstormar.

”I och med att jag har blivit kallad för det här i stort sett hela mitt vuxna liv har jag tvingats bli hårdhudad, men även jag kan bryta ihop ibland”, skriver Löwengrip i sin blogg.

Annons
Influencers som visar att starkt är vackertBrand logo
Influencers som visar att starkt är vackert

Isabella Löwengrip har varit en offentlig person sedan början av tonåren, då hon startade bloggen Blondinbella, och att mötas av näthat är inget nytt för henne.

Men nu tycker entreprenören och sociala medier-profilen att klimatet blivit allt hårdare, och har därför valt att ta en veckas paus från allt. I ett blogginlägg berättar hon nu om beslutet, och ger exempel på allt hon möts av på sociala medier.

”Det blev för mycket näthat från alla håll så det kändes skönt med ett avbrott. Näthatsklimatet har eskalerat till en extrem nivå på den senaste tiden. Vi är många som upplever det. I mitt fall får jag dagligen läsa elaka kommentarer som att jag är korkad, dum i huvudet, ful, tjock, äcklig, ser ut som en gris, inte är värd att leva, en hemsk mamma, hemsk flickvän, har en vidrig pojkvän, är hemsk kompis, en mytoman, psykiskt sjuk och att jag borde ta livet av mig”, skriver Isabella Löwengrip.

Annons

Isabella Löwengrip vill se mer nätkärlek

Löwerngrip konstaterar att hon är van vad hatattackerna, men att det kan bli för mycket även för henne.

”Utöver detta är det allt skvaller som jag inte kan göra något åt. Jag kan inte försvara mig, det är för mycket. I och med att jag har blivit kallad för det här i stort sett hela mitt vuxna liv har jag tvingats bli hårdhudad, men även jag kan bryta ihop ibland, såklart”, skriver hon i bloggen.

Nu uppmanar hon alla till att bli bättre på att stå upp för de man ser råkar illa ut på internet – och hämtar inspiration från sin lärare på lågstadiet, som uppmanade till samma sak om någon var elak mot en klasskamrat.

”Jag hoppas verkligen på mer nätkärlek, för det uppkopplade samhälle våra barn växer upp i är minst sagt skrämmande. En förändring vi kan göra är att tänka på att börja kommentera mer positivt när man scrollar förbi någons flöde på instagram. Det är lätt hänt att man ser något som man tycker om men man skriver ingenting. Det kan vara första steget till ett mer positivt sociala medie-klimat”, skriver hon.

Annons

Läs mer:

Annons