Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Magdalena Anderssons hjältedåd – egna orden om hunddramat

30 nov, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografJessica Gow/TT
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson är inte bara politiker.
I helgen blev hon nämligen hjälten i sagan om en bortsprungen hund.
Nu berättare hon om dramat i en intervju med Aftonbladet.
Annons
Feministiska framsteg som betytt särskilt mycket 2021Brand logo
Feministiska framsteg som betytt särskilt mycket 2021

För drygt ett år sedan, den 24 november 2021, blev Magdalena Andersson vald till Socialdemokraternas partiledare under en S-ledd mandatperiod i regeringen. Hon blev således historisk som Sveriges första kvinnliga statsminister, 100 år efter att kvinnlig rösträtt infördes i vårt avlånga land. Ett glastak krossat!

Efter valet i september 2022 sitter Magdalena och Socialdemokraterna i opposition tillsammans med Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet.

Men det är tydligen inte bara i politikens värld som Magdalena kan uträtta stordåd. I helgen var hon nämligen med i ett hunddrama och slutade som hjälte. I en ny intervju med Aftonbladet berättar hon om händelsen.

Annons

Magdalena Anderssons hjältedåd – egna orden om hunddramat

Det var under första advent, söndagen den 27 november, som den före detta statsministern hjälpte en bortsprungen hund att hitta hem till sin ägare.

– Det var uppenbart att den var bortsprungen. Jag kände inte igen valpen och tog med mig den hem. När jag la ut inlägget i Facebookgruppen så spreds det väldigt snabbt, säger hon.

Politikern tog till sociala medier och informerade allmänheten om att hunden, med okänd ägare, kommit fram till henne under en promenad ute i friska luften.

“Hunden är nu hemma hos oss. Det var lång telefonkö för att anmäla till polisen, så om det är upptaget - skicka ett SMS”, skrev hon i ett inlägg i en Facebookgrupp tillsammans med en bild på hunden, som ser ut att vara av rasen Shetland sheepdog.

Annons
Skärmdump på Magdalena Anderssons Facebookinlägg där hon informerade om den bortsprungna hunden.
Skärmdump på Magdalena Anderssons Facebookinlägg där hon informerade om den bortsprungna hunden.

– Den hade gärna fått stanna kvar hemma hos mig, säger hon till Aftonbladet och erkänner att hon hade fattat tycke för den lurviga kompisen.

Efter inlägget på Facebook dröjde det inte länge innan en orolig ägare hörde av sig och de kunde återförenas.

– Det är så bra med de här Facebookgrupperna, jag är med i flera, säger hon.

Annons

På frågan om ägaren var förvånad över valpens samröre med den tidigare statsministern, svara Magdalena:

– Nej, jag tror att ägaren bara var väldigt glad över att få se sin hund igen. Men den hade gärna fått stanna kvar hemma hos mig för den var så söt, skrattar hon.

Magdalena Andersson (S) i Sagerska palatset.
Fram tills regeringsskiftet i september bodde Magdalena i Sagerska palatset, som är den officiella bostaden för landets statsminister. I dag bor Ulf Kristersson (M) i bostaden och Magdalena har flyttat tillbaka till familjens hem i Nacka, Stockholm.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons